• 4

Solliciteren of ondernemen?

Veel vrouwen laten zich weerhouden van wat ze echt willen. Namelijk een eigen bedrijf beginnen. Om te doen waar je goed in bent. Waarom durf jij je dromen nog niet waar te maken?

Het lijkt alsof je voor een drempel staat. En niet kan kiezen. Daarom solliciteer je door. In de hoop die ene perfecte baan tegen te komen die alles in zich heeft wat je met je eigen bedrijf ook zou willen.

Dan heb je in ieder geval de zekerheid van een inkomen. Want ergens speelt dat toch een belangrijke rol. Ook al heb je het inkomen niet perse broodnodig en is het voor leuke extra’s van het leven.

Je bent bang dat het niet lukt. Er geen mensen zijn die jouw product of dienst willen kopen. Dat jij faalt en de mensen om je heen hoort zeggen: zie je nou wel, je kan het niet.

Dat maakt dat je steeds twijfelt. Zal ik wel ondernemen of blijf ik solliciteren.

Weet je, als je in contact komt met je hartverlangen, gaan er allerlei hoofdzaken meespelen.

Je egostem raakt in het spel. Die wil je laten denken dat je niet goed genoeg bent. Dat jij het niet kan. Allemaal hersenspinsels die de angst uitvergroten.

Omdat je zo in je hoofd zit, raak je het contact met je hartverlangen kwijt.

Je verliest je helemaal in de plausibele excuses van je egostem waarom jij het niet kan waarmaken. Dus blijf je voor die figuurlijke drempel staan. Met al je twijfels die je steeds onzekerder maken. Ga je er als een berg tegenop zien wat je allemaal moet doen als ondernemer om aan klanten te komen. Langzaam aan verlies jij je in heel gegronde redenen om het niet te doen. Althans volgens je egostem.

Je gaat door met solliciteren maar wordt nergens aangenomen. Zelfs niet bij banen die onder je nivo liggen, maar die je wel inkomen zouden opleveren. En daar zit ‘m misschien wel de cru.

Je volgt je hart niet meer, maar je hoofd.

Je solliciteert voor het geld. Laat me je één ding zeggen. Zolang jij niet doet waarvoor jij hier op aarde bent, zul jij hindernissen op je pad ervaren. Je bent hier niet op geld te verdienen. Maar om ervaringen op te doen, te leren en zodoende een rijker mens te worden.

Als jij een roeping voelt om andere mensen te helpen. En je ziet mogelijkheden om dit als zzp-er te doen. Laat je dan niet belemmeren door angsten.

Als jij in het Licht stapt en het allerbeste van jezelf laat zien, zul je gesteund worden in je stappen.

Je volgt immers je hart. De weg van ondernemerschap is een uitdaging om persoonlijk te groeien. Dat is misschien wat het zo eng maakt. Je voelt angst om uit je comfortzone te gaan. Je kan ervoor kiezen om het uit de weg te gaan.

Maar is het niet jouw weg? Om je angsten te overwinnen. Aan de wereld te laten zien wat jij allemaal in je mars hebt. Je niet langer te verschuilen maar in het Licht te gaan staan.

Durf te vertrouwen op wat je hart je influistert. Blijf contact houden met dit verlangen. Leer zien wanneer je egostem je saboteert. Zodat je het onderscheid kan maken tussen je hart en je egostem. Als jij je egostem minder aandacht schenkt, geef je je hart de ruimte. Je zult steeds meer signalen krijgen welke weg je mag gaan.

Wees niet bang, weet dat je gesteund wordt door het Universum als jij vanuit zuivere motieven handelt.

Zolang je in je hoofd zit, verlies je jezelf. Lukt het je niet om een keuze te maken.

Als jij je hartverlangen voldoende voedt, durf jij op een dag die drempel over. Ga je doen wat je werkelijk verlangt.

Reageer hieronder wat jou nog tegenhoudt om die drempel over te gaan.