wat anderen zeggen over

PERRY EN SOLLICITATIEDOKTER

"Hij zou een uitstekende leraar zijn maar helaas voor mij is hij liever ondernemer"

image description

Ik ken Perry van mijn tijd als academic director van de masterstudie Strategic Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Perry is altijd zeer pro-actief, hands-on en zeer begaan met het helpen van anderen. Hij zou overigens ook een uitstekende leraar zijn maar helaas voor mij legt hij zich liever toe op het ondernemerschap..."

image description

"Perry is een deskundig en sympathieke professional die het beste uit jou en je cv haalt. Hij hielp me het 'gat' in mijn cv niet meer als belemmering te zien maar me te helpen in mijn carrière.

Nadat Perry met mij en mijn cv aan de slag ging werd ik ipv me een slag in de rondte te solliciteren opeens zélf benaderd en kreeg ik de ene uitnodiging na de andere waardoor ik zelfs de luxe had om te kiezen.

Perry is elke euro dubbel en dwars waard en ik zou hem aan iedereen aanbevelen!"

image description

"Na mijn ontslag via een collega bij de sollicitatiedokter uitgekomen en na het invullen van de vragenlijsten is Perry meteen met mijn cv aan de slag gegaan. Waar ik voordat hij met mijn CV aan de slag gegaan was veel afwijzingen kreeg, was het na zijn werk meteen de eerste keer raak en kon ik op gesprek. Inmiddels begin ik binnenkort weer bij mijn nieuwe werkgever!"

image description

"Toen ik in mei 2015 te horen kreeg dat ik per december mijn baan zou verliezen, ben ik natuurlijk direct gaan solliciteren. Het was al weer een tijdje geleden dat ik mijn cv had bekeken, maar ik besloot dat de versie die ik had, goed genoeg was voor een sollicitatie.

Ik stuurde de ene na de andere brief de deur uit maar het resultaat was vrijwel altijd hetzelfde: 'Afgewezen'! Toen ik analyseerde waarom ik niet werd uitgenodigd, waren er natuurlijk een aantal factoren die daar toe bij konden dragen. Eén daarvan was de kwaliteit van mijn cv. Toen ik via Google zocht kwam ik al heel snel terecht op de site van 'De Sollicitatiedokter' en besloot ik om gebruik te maken van de sollicitatieservice.

Kort na mijn order nam Perry contact met mij op via email. Ik heb de vragenlijst ingevuld en vervolgens maakten we een afspraak voor een persoonlijk gesprek via de telefoon. Perry nam rustig de tijd om een goed beeld te vormen van wie ik ben. Het gesprek duurde een klein uurtje en toen ging hij aan de slag met mijn oude cv, de vragenlijst en zijn bevindingen n.a.v. het gesprek. Binnen 5 dagen had ik een nieuwe cv, een voorbeeldbrief en was mijn LinkedInprofiel geupdate.

Dit resulteerde in verscheidene uitnodigingen voor een gesprek. Ik denk dat het je dus mag concluderen dat Perry mijn kansen op de arbeidsmarkt heeft vergroot. Ik heb op dit moment nog geen nieuwe baan, maar ik ben ervan overtuigd dat dat niet lang meer gaat duren. Ik merk in ieder geval hoe belangrijk het is om een goed cv en een goede brief te hebben als je wilt opvallen tussen al die andere mensen die ook op dezelfde functie solliciteren.

Ik zou Sollicitatiedokter zeker willen aanbevelen bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Hij heeft hiervoor 2 prima handboeken geschreven. Wil je een stap verder gaan dan kan ik uit ervaring beamen dat zijn services je verder kunnen helpen. Toegegeven, de prijzen voor deze services zijn aan de hoge kant (zeker als je het privé moet bekostigen), maar zeg nou eerlijk: wat is de investering van een paar honderd euro als je weer een goede nieuwe baan kunt krijgen?! Ook de nazorg van Perry is prima. Hij mailt regelmatig of er nog ontwikkelingen zijn en je kunt met vragen bij hem terecht via email.

image description

"Perry is in staat om je cv waarheidsgetrouw op zo'n manier te presenteren die appelleert aan de lezer. De competenties van de kandidaat worden op een manier gepresenteerd die in het oog springt en recht doet aan de kwaliteit van de kandidaat. Dat geldt eveneens voor een Engels equivalent. Chapeau, Perry!"

image description

"Ik gebruik je tips en adviezen bijna wekelijks voor mijn vrienden en kennissen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Wat ik merk is, dat het hun aandacht trekt en dat ze hun cv vanuit een totaal ander perspectief gaan benaderen. Zelfs mijn eigen vrouw heeft er profijt van bij het aanpassen van haar profiel op Linkedin."

image description

"Perry heeft mijn cv zeer goed herschreven in het Nederlands en vertaald naar Engels. Van start t/m oplevering erg goed, snel, duidelijke communicatie en geen verrassingen. Perry, bedankt!"

image description

"Mijn cv heeft in korte tijd een upgrade gekregen. Het resultaat? Een baan gevonden!

image description

"Ik was echt redelijk wanhopig over mijn cv. Ik wist dat hoe het eruit zag op deze manier niet echt interesse zou wekken. Nu is het een sprankelend cv geworden die veel meer past bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Echt, heel erg bedankt!"

image description

"Mijn vriendelijke doch dringende verzoek was om mijn cv nieuwe stijl en aanbiedingsbrief snel op te leveren. Perry heeft hier utistekend aan voldaan. Mijn cv en brief waren binnen enkele werkdagen in het Nederlands en in het Engels beschikbaar. Zelfs in het weekend werd er nog gereageerd op mijn emails. Perfect!

image description

"Perry, bedankt voor uw sublieme tips van de afgelopen tijd. Zoals u kunt zien heb ik mijn laatste sollicitatiebrief bijgesloten. Deze heb ik opgesteld aan de hand van uw adviezen, en raad eens; ik heb er nu een baan aan overgehouden bij de betreffende werkgever!"

OVER HET SOLLICITATIEBRIEFHANDBOEK

"Een uitstekend handboek waardoor je zelfverzekerd die brief kunt opstellen en die baan kan binnenslepen!”

image description
image description

"Dit handboek behandelt alle facetten van het schrijven van de brief; van het belletje naar de werkgever vooraf, tot aan een gepaste afsluiting van de brief zelf.

Voorbeelden zijn ruimschoots aanwezig waardoor de tips goed toepasbaar zijn. Hoewel de voorbeeldbrieven voornamelijk functies in de zakelijke dienstverlening betreffen, zijn deze prima te gebruiken voor brieven in andere sectoren. De tips uit het boek zijn voor mensen van verschillende kennisniveaus nuttig en goed toe te passen. Er zijn veel tips op het internet te vinden, echter onderscheidt dit handboek zich doordat het een totaalbeeld geeft en net even dieper op de stof ingaat. Kortom; een uitstekend handboek waardoor je zelf zelfverzekerd die brief kunt opstellen en die baan kan binnenslepen!"

image description

Dit boek is een absolute aanrader en z'n geld meer dan waard! Het handboek heeft mij echt over de drempel geholpen om sollicitatiebrieven te schrijven. Daarvoor wist ik niet waar ik moest beginnen en hoe ik het moest doen.

Het boek heeft me vooral geholpen om te schrijven vanuit een goede mindset: de behoefte van de werkgever om zijn probleem opgelost te krijgen. Maar ook de tips op het gebied van het prioriteren van de functie-eisen, het voorkomen van cliché's en hoe je je kwaliteiten op een goede manier kunt beschrijven waren voor mij eye-openers.

Sinds de aanschaf van het boek word ik eigenlijk op iedere functie, waarop ik goed match, uitgenodigd voor een gesprek. Helaas heeft dit nog niet geleid tot een nieuwe baan, maar ik vertrouw er nu op dat dit slechts een kwestie van tijd is.

image description

"De kracht van dit e-book is dat het erg praktisch en kernachtig verwoord is maar desondanks geen detail onbenoemd laat. Het is visueel aantrekkelijk en prettig om te lezen op de I-pad of als geprint exemplaar. Daarnaast helpen de grote hoeveelheid voorbeeldbrieven, voorzien van duidelijke uitleg, je zeker over de drempel heen. Ook jij kan hiermee een goede motivatiebrief schrijven!".

image description

"In dit e-book vertelt Perry Kroes alle ins en outs die je nodig hebt om een effectieve sollicitatiebrief te schrijven. Het boek staat vol handige tips en bevat veel voorbeelden. Naast de essentie en de indeling van de brief komen de 10+1 vuistregels voor het schrijven van een moderne sollicitatiebrief uitvoerig aan bod. Aan de hand van voorbeeldbrieven wordt uitleg gegeven, waarom deze niet of juist wel goed zijn.

Na het lezen van dit boek ben ik staat om mij te kunnen verplaatsen in de situatie van de werkgever en een passende sollicitatiebrief te schrijven. De investering die ik heb gedaan voor de aanschaf van het e-book zal zich dan ook zeker terugverdienen!"

image description

"Zoeken op internet op 'sollicitatiebrief schrijven' levert zoveel informatie op, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het sollicitatiebriefhandboek van Perry Kroes (Sollicitatiedokter) is dan ook een verademende ontdekking: een heel uitgebreid en compleet e-book waarin alle aspecten betreffende het schrijven van een goede en aansprekende sollicitatiebrief aan de orde komen. Alle vragen en twijfels die ik van cliënten uit mijn eigen praktijk te horen krijg, worden hierin beantwoord. Door de vele voorbeelden en de nabesprekingen over hoe het niet moet en hoe je het zou kunnen doen, krijg je veel inspiratie om je eigen sollicitatiebrief te schrijven. Een hele goed hoofdstuk betreft de vacature-analyse. Uit ervaring weet ik dat cliënten de waarde van dat onderdeel vaak onderschatten. Dit handboek laat goed zien hoe de vacaturetekst uiteindelijk bepaalt hoe jouw sollicitatiebrief eruit komt te zien.

Het Sollicitatiebriefhandboek is wel onlosmakelijk verbonden met Het cv-handboek, aangezien de brief en je cv complementair aan elkaar zijn. Dit is in ieder geval een handboek dat ik zeker in mijn praktijk zal aanbevelen en zelf ook zal gebruiken."

image description

"Wie ben je wat kun je en wat is jouw toegevoegde waarde voor een werkgever? Sollicitatiedokter Perry Kroes, deelt werkgeversgeheimen, laat zien waar je moet beginnen en hoe je dat aantrekkelijk en beknopt opschrijft.

Is jouw doel van een sollicitatiebrief om de volgende keer eindelijk uitgenodigd te worden én meteen de tools in handen te hebben om gedegen gesprekken te voeren over jouw geschiktheid? Binnen twee uur weet je alles en kun je aan de slag.

“Een weg wordt lang door voorschriften, kort en efficiënt door voorbeelden”, haalt Kroes de Filosoof Seneca aan. En hij maakt het meteen waar. Geïllustreerd door grappige tekeningen en treffende uitspraken zijn de voorbeelden duidelijk en makkelijk over te nemen. Het boek leidt je letterlijk door de juiste brief heen.

Brieven voor mensen die net starten met solliciteren maar vooral voor degene die, ondanks een op het eerste oog prima brief en cv, steeds afgewezen wordt. Hij laat valkuilen zien van mensen met veel werkervaring en biedt directe aanwijzingen en oplossingen. Voor focus, kort en assertief schrijven is het boek een ideale oefening. Zelfs ik als loopbaanprofessional, krijg meteen zin om nog betere brieven te gaan schrijven!

Ben jij ook loopbaanbegeleider, klantmanager of werkcoach en krijg je veel vragen om hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief? Dit uit handen nemen en zelf aan leren kost echter veel tijd. Tijd, die je in deze arbeidsmarkt zo snel mogelijk aan matchen wil besteden. Daarom raad ik je aan dit boek in te zetten als huiswerk en werkboek voor je MBO+ kandidaten. Gesprekken en pitches zullen je klanten daarna makkelijker afgaan en je kunt efficiënter met hen gaan jobhunten. Heb je lager opgeleide klanten in bemiddeling? Dan is het sollicitatiehandboek een ideale bron bij één op één coaching en een perfecte toolbox om workshops en groepssessies mee vorm te geven.

image description

"Als ervaren jobcoach heb ik toch nog enkele nieuwe invalshoeken en tips kunnen lezen. De voorbeelden die je geeft maken echt duidelijk wat je bedoelt. Ik waardeer vooral het starten vanuit een goede vacature-analyse, het kijken door de bril van de werkgever en het aanbrengen van een hiërarchie in de eisen van de recruiter. Ik heb reeds heel wat literatuur doorgenomen in verband met sollicitatiebrieven maar het is de eerste keer dat ik een duidelijke en uitgebreide handleiding als deze gelezen heb!"

image description

"Het handboek van Perry heeft mij enorm geholpen om in de brief in te spelen op de behoefte (lees het probleem) van het bedrijf en aan te geven wat ik daarin kan betekenen. Het was even slikken, maar mijn voorgaande brieven waren van weinig toegevoegde waarde waardoor ik niet werd uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. Vooral het vooraf bellen is van grote waarde geweest, je krijgt dan een beter inzicht in de specifieke behoefte. Daarnaast gebruik ik vanaf nu ook het juiste format om de brief op te stellen. Erg tevreden!"

image description

"Als grafisch vormgever heb ik geen probleem met het presenteren van mijn cv. Alleen bij het schrijven van mijn sollicitatiebrieven liep ik vaak vast omdat ik de juiste woorden niet kon vinden. Dit boek, met zijn tips en voorbeeldbrieven, heeft me enorm daarbij geholpen. Het boek heeft een rustige uitstraling met duidelijke opbouw. De nummer #1 tip vind ik dat je niet vanuit je eigen wens moet schrijven (‘ik zoek een nieuwe uitdaging’) maar je moet verplaatsen in de recruiter (‘dit heb ik te bieden’). Sinds ik die manier van schrijven gebruik, heb ik al een aantal interessante gesprekken gehad. En ook tijdens een gesprek zijn de tips uit het boek een goede steun. De juiste werkgever zat daar nog niet tussen maar ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen die met plezier wil solliciteren."

image description

“Ben net begonnen met het lezen van het boek, maar al snel vond ik teksten die ik wel ga verwerken in mijn sollicitaties. Het één en ander viel op door dat ik het al een keer mee gemaakt had, maar nooit bij stil gestaan. Het schrijven van een brief voor mij blijft moeilijk maar met deze handreiking ga ik toch weer het licht zien. Fantastisch dat dit er is. Ben er dan ook heel erg tevreden over.”

Annegrit Schuurmans

“Tja, dan 'moet' je weer solliciteren. Hoe begin je, wat wel en wat niet schrijven, van de hoge toren blazen om op te vallen of juist dicht bij jezelf blijven? Treffende en/of pakkende tekst. Geen ellenlang verhaal, 'straight to the point' zijn/blijven. Allemaal vragen zonder antwoord. In ieder geval positief opvallen tussen al die andere sollicitaties. Dat mag duidelijk zijn!

Hoe handig en bruikbaar is dan Perry's sollicitatiebriefhandboek. Voorbeelden hoe het niet moet. Nog mooier, voorbeelden hoe het kan. Je wordt op een deskundige manier gemotiveerd en gecoacht, wellicht aangespoord om een geheel eigen sollicitatiebrief te presenteren. Een aanrader, ook voor 50+.

Henri Fransen

“Onlangs kreeg ik van het ene op het andere moment te horen dat mijn werkgever de arbeidsrelatie met mij ging beëindigen, buiten mijn schuld om. Gezien mijn leeftijd en WAO verleden wordt het moeilijk om nog een andere passende baan te vinden wat geschikt is voor mij. Omdat ik al jaren niet meer gesolliciteerd heb ben ik niet meer op de hoogte van de moderne van solliciteren want tegenwoordig wordt er hoofdzakelijk via email gesolliciteerd. Om kans te maken bij het solliciteren heb ik het sollicitatiehandboek aangeschaft en daar staan zeer goede tips in over het schrijven van een goede sollicitatiebrief en wat je er allemaal wel of niet in moet vermelden. Ik beveel dit sollicitatiehandboek iedereen aan die op zoek is naar een nieuwe baan.”

Ione Engelen

Ik heb dit boek gekocht omdat ik zoveel vragen had. Je hoort en leest in het algemeen dat je het zus en zo moet doen en wat wel en niet (meer) kan. Maar elke keer weer bleef ik met de vraag achter; hoe dan??? Dit boek heeft al mijn vragen beantwoord. Heel fijn, en juist dat wat ik bij alle andere informatiebronnen miste, zijn de heel duidelijke voorbeelden die in dit boek staan beschreven. Ook bevat het boek hele realistische voorbeelden van hoe het niet moet, herkenbaar hoe je het zelf deed, en heel duidelijk en zelfs voelbaar wat het verschil is in de voorbeelden hoe het wel moet.

Ik ben heel blij dat ik Perry Kroes en zijn boek heb ontdekt! Ik heb het boek nog maar kort geleden aangeschaft en in twee dagen het hele boek doorgenomen. De dag daarna een sollicitatiebrief geschreven en voor het eerst had ik (in twee jaar solliciteren) het gevoel dat ik een prima en stevige brief had geschreven. Geen twijfelgevoel, maar bam, het staat er. Ik raad het iedereen aan omdat dit boek werkelijke steun geeft. ”

image description

Dit boek geeft mij alle informatie die je nodig hebt om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Het is een boek met duidelijke taal, zeer leesvriendelijk en zeker niet saai. Kortom, een verhelderend boek die mij veel zelfvertrouwen geeft om aan de slag te gaan met het opstellen van mijn volgende sollicitatiebrief. Ik ben zeer tevreden!

image description

Na uren zoeken op het internet en zoveel verschillende en tegengestelde tips gelezen te hebben, wist ik niet meer wat te doen en geloven. Ik heb dan besloten om me vast te pinnen op 1 iemand en kwam zo bij dit boek terecht. Het leest vlot en staat vol met leuke tips. Ik heb nog geen resultaat van mijn brief. Ik kan dit boek van harte aanraden aan diegene die ook niet meer weten wie te geloven en wat te schrijven.

image description

Door een faillissement moest ik na 8 jaar helaas weer gaan solliciteren. Het is sindsdien qua solliciteren zo veranderd. Ik solliciteerde nog niet zolang maar ik merkte dat ik erg weinig werd uitgenodigd, terwijl ik paste in het profiel. Een van de weinige keren dat ik werd uitgenodigd kreeg ik tijdens het gesprek met o.a. een recruiter toch de tip om eens goed naar mijn sollicitatiebrief te kijken.

De zinnen liepen niet lekker en niet concreet wat ik bedoelde, alleen positief geen spelfouten. Liep na het gesprek nog met mij mee dat het echt een goed gesprek was, goede presentatie in mijn verhaal, een zeer goede uiterlijke verzorging, mijn CV was helemaal top anno 2016 met een mooie foto. Had mij ook expres uitgenodigd om het toch nadien 1 op 1 te zeggen.

Door google zag ik de website van Perry Kroes en besloot zijn handboek te bestellen, wat had ik te verliezen. Goed beschreven en heb het na bestudering het toegepast op eerst minder interessante vacatures en werd gewoon uitgenodigd :-) dat heb ik netjes afgezegd. Tijdens leuke gesprekken kreeg ik alleen maar complimenten over mijn sollicitatiebrief en de recruiter had ik een kopie gestuurd en was vol lof. Hartstikke bedankt Perry dat je mij hebt geholpen om mijn sollicitatiebrief te verbeteren :-)

Paul Bogerman

"Geeft je een duidelijk beeld van hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Wat zet je wel in een brief maar vooral ook wat niet. Heel verhelderend, zeker als je een lange tijd geen sollicitatiebrieven geschreven hebt. Voor mij een dikke aanrader voor iedereen."

image description

Ik zou het boek zeker aanraden. Ik had moeite met de opbouw van een sollicitatiebrief, maar door dit boek goed door te nemen, heb ik zat handvatten gekregen om de brief duidelijk op te stellen. Ook wat voor vragen ik kon stellen tijdens een telefoongesprek. Daar worden genoeg voorbeelden genoemd. Kortom, ik kan iedereen dit boek zeker aanbevelen, die net zoals ik, al 19 jaar niet gesolliciteerd heeft, maar ook schoolverlaters. Het boek is ook in begrijpelijke taal geschreven, en voorzien van duidelijke adviezen en tips. Dit boek is zijn geld dubbel en dwars waard!

image description

Het sollicitatiebriefhandboek geeft in een “nutshell” weer waar het eigenlijk om draait bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Al zijn het allemaal tips die voor de hand liggen, is er toch sprake van een “oh ja” gevoel; het is allemaal logisch, maar toch loop je een grote kans dat je zelf ook in een bepaalde valkuil trapt. Met name de tip dat een werkgever eigenlijk een medewerker zoekt, die hem het meeste profijt zal genereren, is iets waarin de sollicitant zich moet verplaatsen. Vaak wordt er vanuit een sollicitatie meer gedacht wat ik allemaal kan zonder na te denken “wat wil de werkgever nu eigenlijk”? De verschillen tussen de sollicitatiebrief en cv en hun verband worden duidelijk uitgelegd. Het doorlezen van het boek heeft me meer inzicht gegeven hoe een brief te schrijven en op welke wijze ik mijn sterke punten zoveel mogelijk naar voren kan brengen.

image description

Het boek is een duidelijke, gestructureerde en erg praktische handleiding die inzicht geeft hoe je met simpele middelen je brief enorm kunt verbeteren. De vele voorbeelden helpen dit inzicht te vergroten. Het heeft mij in elk geval geholpen een veel betere brief te schrijven en sindsdien ben ik ook al 2x voor een gesprek uitgenodigd! Ik kan het iedereen aanraden die moeite heeft ergens uitgenodigd te worden en ZEKER aan degenen die lang uit het sollicitatieproces zijn geweest (zoals ikzelf).

image description

Dit boek heeft me laten inzien dat bij het schrijven van een sollicitatiebrief je moet leren denken vanuit het ‘zij-perspectief’. Wat heeft het bedrijf nodig en wat breng ik mee om het op te lossen? Het is duidelijk en overzichtelijk opgebouwd en er is ook aangegeven wat je niet en waarom je bepaalde dingen juist wel moet doen. Wat ik ook een goed punt vond was dat je eerst moet starten met een goede analyse van de vacature. Voor die tijd schreef ik mijn brieven eigenlijk om de taken en functie-eisen heen. Voor wie gaat solliciteren zeker een aanrader.

image description

"Mijn grootste uitdaging bij het schrijven van een sollicitatiebrief: Ik wil overbrengen dat ik de geschikte kandidaat ben zonder dat het opschepperig overkomt. Een goede dosis zelfvertrouwen is noodzakelijk, maar wanneer is het te veel?

Dit boek vertelt direct in het eerste hoofdstuk wat de essentie is van een sollicitatiebrief. Vanuit dat beginsel begeleidt de schrijver je stap voor stap bij het maken van een goede sollicitatiebrief. Zeer nuttige onderwerpen en uitdagingen worden aan de hand van voorbeelden weergegeven, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Dus geen ellenlange teksten waar je zelf nog de nuttige informatie uit moet halen.

Wat ik een absoluut pluspunt vind is dat niet alleen wordt aangetoond wat anders moet, maar vooral dat de schrijver je laat inzien waaróm het anders moet."

image description

"Voordat ik dit boek had gelezen, had ik tijdens het schrijven van mijn sollicitatiebrieven continu vragen of ik het wel goed deed, wat moet er nu eigenlijk in, op welke manier, met welke woorden, hoe schrijf ik de openingszin, hoe de afsluiting, etc etc. Je herkent dit vast wel. Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik direct een zeer duidelijk beeld van het belang van een goede brief (en cv) en waar het nu eigenlijk om draait. En aan het eind van het boek wist ik hoe het schrijven van een goede sollicitatiebrief nou eigenlijk moet!"

Een zeer toegankelijk, verhelderd en praktisch boek met veel voorbeeld sollicitatiebrieven (van zowel goede en slechte) waarin stap-voor-stap e.e.a. wordt uitgelegd: hoe, wat en waarom je bepaalde dingen moet beschrijven. Maar ook: waarom je bepaalde dingen juist niet moet of hoeft te doen! Een heel duidelijk overzicht van de do’s en don’ts in je sollicitatiebrief. Een aanrader voor iedereen die aan het solliciteren is en het even niet meer weet. Alle twijfels en vragen zijn verleden tijd."

image description

"Als het alweer even geleden is of als je nog nooit een sollicitatiebrief hebt geschreven, moet het hiermee toch zeker lukken. Je kunt zien dat deze Sollicitatiedokter al heel veel patiënten heeft behandeld. En het kan haast niet anders of er zijn velen mede dankzij de helende woorden van Perry vooruit geholpen en beter geworden.

In het schrijven van de juiste motivatiebrief of, geheel terecht in zijn handboek opgenomen, de sollicitatie-e-mail. Met 10(+1) vuistregels geeft hij een krachtige basis en met duidelijke handvatten voor de brief opbouw een sjabloon voor de opbouw. Met 10 voorbeeldbrieven uit de praktijk zie je hoe hij eerdere werkzoekenden van nuttige en praktische feedback heeft voorzien maar ook hoe hij de brug slaat tussen de profielbeschrijving en de effectieve motivatiebrief. Het leest allemaal lekker weg maar ook als je inspiratie zoekt voor je eigen brieven kun je genoeg vinden om je writersblock te overwinnen. Perry: petje af."

Liesbeth van Tienhoven

"Al enige maanden geleden heb ik je beide e-boeken aangeschaft. Afgelopen Pinksterweekend ben ik ermee aan de slag gegaan. En behoorlijk serieus. Brief en cv hebben me zo'n 5 tot 6 uur gekost. Gisterochtend om 10 uur verzonden...... en vandaag ontving ik een uitnodiging!

Sylvia de Vries

"Het sollicitatiehandboek is voor mij een nuttige ondersteuning geweest bij het schrijven van mijn brieven. Het belangrijkste wat ik er van geleerd heb is dat ik nu niet meer schrijf waarom ik de baan wil hebben, maar dat ik me meer richt op waarom ik geschikt ben voor de baan. Lijkt bijna hetzelfde, maar is een belangrijk verschil. Waar ik heel veel steun aan gehad heb is dat er heel veel voorbeelden in staan van hoe je vooral niet moet zeggen dat je ergens goed in bent. En daarnaast heel veel tips hoe je op dat op een andere manier kunt omschrijven, waardoor de boodschap beter en overtuigender binnenkomt. Goed boek dus!"

Marc Jonker

"Ik ben (tot nu toe) nooit een enthousiast sollicitant geweest. Het komt er op neer dat ik liever duizend keer te bescheiden ben dan één keer te onbescheiden. Het sollicitatiebriefhandboek heeft mij geleerd me hierin anders op te stellen. Door geleidelijk mijn werkend leven en mijn persoonskenmerken anders te gaan omschrijven ben ik dit zelfs leuk gaan vinden! Dat had ik nooit verwacht en is dus een openbaring voor mij.

Het werken met dit boek leerde me veel waar ik mee verder kan. Net als de meeste mensen hoop ik ook nu in mijn nieuwe baan de nodige rust en stabiliteit te kunnen ervaren maar het is zeker ook een steun te weten dat ik mezelf op een goede manier kan aanprijzen mocht dit nog eens nodig zijn. Het boek is dus zeker een aanrader en volgens mij ben je nog beter af met allebei de boeken, dan heb je het complete plaatje!

Alexandra Huisman

”Ik heb een veel bredere en scherpere kijk op het opstellen van sollicitatiebrieven en hoe ik mijzelf kan promoten en branden na het lezen van het sollicitatiebriefhandboek. Echt alles wordt behandeld, niets wordt aan het lot gelaten. Ik heb veel gehad aan de stap-voor-stap aanpak en de vele voorbeelden. Ik zie nu veel beter waar naar wordt gekeken in een sollicitatiebrief en hoe ik op de andere partij kan aansluiten. Wat ik echter nog belangrijker vind is dat ik mijzelf nu niet meer simpelweg als “werkzoekende” zie maar als een zelfverzekerdere, creatievere persoon die verbindingen ziet met de andere partij.”

Renata Vis

”Heel erg blij ben ik met het sollicitatiebriefhandboek. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever en het schrijven van de vele motivatiebrieven en cv's neemt elke sollicitatie veel tijd in beslag. Het blijft immers een kunst je steeds weer onderscheiden. In dit boek staan veel praktische adviezen en voorbeelden die makkelijk te vertalen zijn naar je eigen motivatie of cv. Ook is dit boek een eye-opener voor mij geweest bepaalde openingszinnen niet meer te gebruiken en me bewust te worden hoe ik de kern van wat een werkgever vraagt te verwoorden in een motivatie.”

Henriëtte Wiersma

"Ik heb de afgelopen maanden een aantal workshops gevolgd over ´solliciteren´ nadat ik na 30 jaar mijn baan kwijt ben geraakt door een reorganisatie. Deskundige loopbaancoaches overspoelden me met informatie, goedbedoeld maar niet voldoende voor mij. Het schrijven van een goede sollicitatiebrief was en bleef voor mij een tijdrovende klus, ik kreeg er geen energie van en eigenlijk was ik nooit echt tevreden met het eindresultaat. Het sollicitatiebriefhandboek voorziet pas echt in mijn behoeftes. De schrijver belooft geen woord teveel. Praktische tips met voldoende voorbeelden in begrijpelijke taal. Ik geloof oprecht dat ik met dit boek een tool voor succes in handen heb. Waar ik eerst regelmatig inspiratieloos was als ik sollicitatiebrieven moest schrijven, begin ik er nu zelfs plezier in te krijgen!"

over het cv-handboek

"Ik had bijna een secretaresse nodig om alle afspraken uit elkaar te houden"

image description
image description

Denk jij ook wel eens als je reviews ziet op een website: “Die heeft de beheerder vast zelf geschreven”? In dit geval is het zeker niet het zo, mijn naam is Piet Heinis, inmiddels 54 jaar en ik was veroordeeld tot een leven zonder baan.

Ik werd na 18 jaar boventallig bij een wereldwijde serviceprovider en maakte mij vooraf best wel zorgen. En toen kwam ik terecht op sollicitatiedokter.nl. Alle bruikbare informatie bij elkaar, handig gerangschikt op onderwerp.

Ik heb Het curriculum-vitae-handboek aangeschaft, bestudeerd en op basis van alle beschikbare informatie eerst 3 weken aan een goed cv gewerkt.

Na 3 weken (op donderdag) mijn cv gepost op LinkedIn, Nationale vacaturebank.nl, Intermediar.nl en Monsterboard.nl. Maandagmorgen werd ik gebeld door het eerste detacheringsbureau, gesprek de volgende dag. Terwijl ik naarstig op zoek ging naar een nieuw pak werd ik gebeld door de volgende headhunter en zo ging het weken lang door. Ik had bijna een secretaresse nodig om alle afspraken uit elkaar te houden.

Twee weken later werd ik, naar aanleiding van mijn openbare cv gebeld door een zeer enthousiaste recruiter die graag koffie met mij wilde drinken. Twee dagen en een gesprek met de Operationeel directeur later heb ik de champagne open getrokken.

Ik kan niets anders schrijven/zeggen dan dat Perry mij enorm geholpen heeft in mijn zoektocht naar een nieuwe carrière.

Perry, ik vergeet je niet en waardeer je enorm, ik en mijn gezin hebben nog iedere dag plezier van wat ik dankzij jou bereikt heb de afgelopen maanden. Niets dan lof en nogmaals bedankt voor het meehelpen aan mijn nieuwe toekomst!

image description

“Dag Perry, Ik heb het boek sinds begin mei in mijn bezit :) Het heeft me geweldig goed geholpen aangezien ik nu een job heb! Hartelijk dank!”

image description

“Wat ik bijzonder waardeer aan je boek is de duidelijke en heldere opbouw. Ik heb tijdens de afgelopen 14 jaar heel wat sollicitatie-methodes en boeken zien voorbij komen, maar dit is voor mij nu het meest actuele wat er te krijgen is. Kortom een aanrader voor iedereen die effectiever zijn toekomstige werkgever wil vinden en iets wil toevoegen

Cindy Jamat

"Ik heb reeds 7 jaar ervaring als projectmanager en accountmanager in zowel binnenland als buitenland. Sinds kort aan mij de taak te solliciteren naar een nieuwe job. Hoewel ik zelf erg enthousiast was over mijn cv, dachten recruiters er duidelijk anders over. Hun feedback: mijn cv was ouderwets en achterhaald en uit de informatie werd niet duidelijk wat ik had gedaan. Ik wist nog niet hoe, maar één ding was zeker: dit moet anders.

Dit boek heeft mij een waardevolle kijk gegeven in het brein van de recruiter. De informatie is op zodanige manier geschreven dat je stap voor stap wordt begeleid bij het opstellen van je cv. Geen grote lappen tekst waar je moeilijk doorheen komt, maar heldere taal. Aan de hand van opmerkingen geplaatst naast de voorbeeld cv's laat de schrijver jou niet alleen zien wat er anders moet, maar nog belangrijker, hij legt tegelijkertijd uit waarom het anders moet en wat wél effectief is. Hierdoor is de informatie toe te passen op elk stadium in iemands carrière: starter, midcareer en ervaren.

Dit boek helpt je om je cv te boosten naar 4.0!"

“Al meer als 30 jaar niet meer gesolliciteerd. Ik schreef mijn curriculum vitae zoals ik het vroeger heb geleerd. Is nu not done. Er is in die tussentijd veel veranderd. Dit boek is een degelijke steun voor mij geweest met veel goede tips.

“Voordat ik dit boek had gelezen dacht ik over een goed cv te beschikken. Een cv wat ik met wat aanpassingen hier en daar voor iedere functie kon gebruiken. Nu weet ik beter. Dit boek heeft me geleerd dat een cv een middel is om je zelf te verkopen en geen droge opsomming van feiten. Het is overzichtelijk opgebouwd en geeft goede handvatten om het cv te verbeteren. Verder heeft het handige doorzoom mogelijkheden zodat je niet iedere keer het hele boek door moet om te komen waar je wilt zijn. Hierdoor is het ook een handig naslagwerk. Ik vind het een aanrader voor alle mensen die die weer moeten gaan solliciteren of die al aan het solliciteren zijn.

Cindy Jamat

“Ik dacht dat mijn cv wel goed was maar ik heb na het lezen van dit cv-handboek de boel toch drastisch veranderd. De manier waarop het cv-handboek is geschreven leest erg prettig en vlot. Het is duidelijk en legt stap voor stap uit wat er in je cv thuishoort en wat niet. Ook de nodige motivatie ontbreekt hier niet. De opgenomen cv voorbeelden zijn helder en geven je een goed idee van hoe het moet. Zoals een andere werkzoekende al op de website schreef: Een absolute aanrader voor iedereen die bezig is met solliciteren!

Marjan Huizinga

“Vanuit mijn werk zie ik veel cv's voorbij komen. Het is duidelijk dat veel sollicitanten het moeilijk vinden om een goed cv te maken. In het boek staat duidelijk het belang van je cv omschreven. Op het moment dan je wilt solliciteren ben je op zoek naar een boek welke je goed helpt een cv op te stellen. De vormgeving uit hoofdstuk 4 en de voorbeeld cv's springen er voor mij uit. Met deze tips moet het lukken om een goed cv te maken. Veel informatie op internet is verwarrend en tegenstrijdig. Dit boek is anders en kan ik zeker adviseren om je te helpen om zelf een goed cv op te stellen."

“Het cv-handboek leest zeer prettig en is goed te volgen. Erg veel bruikbare tips die ik makkelijk kon toepassen. Ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen die op zoek ik naar een nieuwe baan. Zelf dacht ik dat mijn cv best goed in elkaar zat maar na het lezen van dit boek blijkt het toch beter te kunnen. Wat ik geleerd heb is om juist dingen weg te laten in plaats van te benoemen. Het is nu tijd om de vernieuwde cv te gebruiken bij de sollicitaties en te kijken wat voor een mooie resultaten het gaat opleveren!"

Joke van der Geest

“Het cv-handboek is een praktisch hulpmiddel waarin diverse aspecten van het cv op een prettige wijze worden beschreven. Wat is belangrijk en wat niet? En wat kan je weglaten als het cv te lang wordt? Verder staan in het boek voorbeeld-cv’s met daarbij opmerkingen hoe deze verbeterd kunnen worden en waarom, heel praktisch. Hierdoor begrijp je nog beter hoe je zelf een goed cv op kunt stellen. Ik heb erg veel gehad aan dit praktische en prettig te lezen boek en heb met behulp van alle tips nu een mooi en compact cv gemaakt waar ik 100% achter sta.

Eric van Leeuwen

“Ik vind het curriculum-vitae- handboek goed geschreven, volledig en plezierig leesbaar. Met groot gemak word ik meegenomen door het cv-schijfproces. Resultaat: een aanzienlijke korter en slimmer opgezet cv. Wat ik vooral van het boek meeneem is een hernieuwd inzicht in de kunst van het weglaten. Daarbij vond ik vooral nuttig om uitgelegd te krijgen vanuit welke behoeftes de recruiter het curriculum vitae bekijkt. In het geven van dit extra stukje context ga je duidelijk verder dan andere resources. Erg tevreden! ”

Selma Kruiniger

“Zoek op internet naar informatie over het schrijven van je curriculum vitae en je krijgt tientallen resultaten. Maar slechts weinig van deze resultaten geven je ook echt complete informatie. Het boek van Perry Kroes daarentegen, is zeer compleet. Daarnaast leest het handboek makkelijk weg doordat deze is geschreven in een vlotte stijl.”

Er wordt regelmatig gerefereerd aan de manier waarop recruiters jouw cv lezen wat je heel bewust maakt van het belang van een zorgvuldig en persoonlijk cv. Ook de gedetailleerde voorbeeld-cv's en de verbetersuggesties werken heel visualiserend en geven goede handvatten om verbeteringen in je eigen cv aan te brengen. Het is zeker een handboek dat ik in mijn eigen praktijk als loopbaancoach zal aanbevelen en gebruiken!

“Het cv-handboek raad ik een ieder die twijfels heeft over zijn cv aan. Het geeft je inzicht in hoe de ontvanger van je cv denkt: wat zet je wel en vooral ook niet in je cv. Het is zeker niet meer het document zoals ik het 10 jaar geleden heb geleerd. Denken als een recruiter dus. En nog veel meer tips (bijvoorbeeld over lay-out) hebben ervoor gezorgd dat mijn cv er nu stukken beter uit ziet.”

image description

“Met ruim 19 jaar elke dag cv-checks, screenings en interviews, die mijn kandidaten aan de juiste baan moeten helpen, pas ik graag iedere wijze waarop een werkgever nog makkelijker voor mijn klanten kiest toe. Vakliteratuur met goede, bruikbare, methoden en technieken hou ik daarvoor altijd in de gaten. Veel van deze informatie op internet en in boeken biedt niets nieuws onder de zon, is oppervlakkig en geeft de lezer alleen voorschriften en geen inzichten. Maar dit E-book, is echt anders! Zo kort, helder en bondig, in net 100 bladzijden, ben ik gedegen toepasbare adviezen en bewezen resultaat nog niet eerder tegengekomen.

Het curriculum-vitae-handboek leest als een geheim recept waarmee je het cv tot een exclusief en persoonlijk lievelingsgerecht van de werkgever kunt maken. Allemaal zonder je eigen smaak daarbij te verliezen! Gelijk een top-chef onthult Kroes stap voor stap de bereiding en ingrediënten. Hij fileert zorgvuldig de onvolkomenheden en laat je jouw personal brand, jouw merkteken, toevoegen, die het cv die extra ‘bite’ geeft, waardoor het wint van de 50 tot 300 andere sollicitanten op die droombaan.

Laat daarom je klanten gerust het curriculum-vitae-handboek bestellen en zelf in de keuken gaan staan. Liefst in combinatie met het net zo praktisch, vlot en betrokken geschreven sollicitatiebriefhandboek. Met jouw hulp en het werken met dit e-book heb je sneller kandidaten die het aandurven om zichzelf als ‘merk’, met hun onderscheidende kennis, kunde en persoonlijkheid te durven laten zien.

Ik heb gelijk mijn eigen cv weer eens aangepakt en deze met een nieuw fris smaakje op de kaart gezet! Dank je wel Perry!

Claudia Harmsen

“In dit boek wordt op zeer heldere manier uitgelegd dat het belangrijk is dat je je doel en subdoelen moet bepalen. Dus nadenken over wat je wilt bereiken met je cv, welke toegevoegde waarde ben jij voor de werkgever? Alleen wanneer je hier voor gaat zitten en over gaat nadenken, kun je pas een strategisch plan opzetten. Doe je dit niet, dan blijft je cv net als al die vele andere cv’s een droge opsomming van feiten met als resultaat: afwijzing! Met duidelijke voorbeelden, tips en adviezen word je door Perry van a tot z begeleidt voor het opstellen van een strategisch en visueel aantrekkelijk cv. Dit boek zou iedereen die zijn of haar cv wilt verbeteren en ermee wilt ‘scoren’ als naslagwerk moeten hebben. Echt top!

Maarten ter Bekke

“Met het cv-handboek helpt Perry je in 100 pagina’s om een goede start te maken met schrijven van jouw eigen cv. Hoeveel werkzoekenden worstelen er niet met het goed opmaken van hun levensloop? De handvatten die je aangereikt krijgt kun je meteen gebruiken in de praktijk. In het boek komt hij in meerdere slagen terug op drie voorbeeld-cv’s. Daarbij gebruikt hij steeds een andere invalshoek, zoals de eerste pagina, de opmaak en de inhoud. Hierdoor leer je stap voor stap waar je op moet letten om zelf een goed cv op te stellen.

Het lezen van dit boek is een zeer goeie investering in jezelf op weg naar je nieuwe baan.

Marina de Groot

“Het boek geeft nuttige tips waar je bij het maken van je cv op moet letten. Schrik niet van de 100 pagina's, het leest gemakkelijk en snel. Je wordt aan de hand meegenomen naar een mooie opzet. Er zitten drie Word formats bij die je goed kunt gebruiken om je eigen cv vorm te geven. Ook word je aan de hand van voorbeelden meegenomen hoe je je cv het beste kunt aanpassen. Na 16 jaar niet solliciteren, was het een handig hulpmiddel. Verder heeft het boek heeft me niet alleen geholpen om mijn cv weer bij de tijd te maken, maar ook om meer focus te krijgen in wat ik zoek. De eerste hoofdstukken gaan in op waar jouw persoonlijke kracht ligt en hoe je die goed verwoord. Zo krijg je ook meer zicht op relevante vacatures en hoe je daar het beste op kunt aansluiten met je cv en brief.

image description

“Dit boek laat je zien wat het effect is van een net wat andere presentatie, een net wat andere formulering en een net wat persoonlijkere noot. Aan de hand van drie voorbeeld-cv’s en talloze voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe je elk cv kunt upgraden naar een cv dat meteen op de goede stapel terecht komt. Als je de tips opvolgt ziet je cv er keurig uit. Wat heet keurig, bijzonder geslaagd! Absolute aanrader voor iedereen die bezig is met solliciteren!

image description

“Een goed cv is tegenwoordig belangrijker dan de sollicitatiebrief. Het cv is voor werkgevers namelijk het eerste wat ze zien, en dat moet hen enthousiasmeren om iemand uit te nodigen. In het cv-handboek worden alle elementen besproken die een modern cv moet bevatten. In mijn functie als jobcoach kom ik dagelijks verschillende cv’s tegen. De meeste cv’s zijn saai, niet van deze tijd en nodigen niet uit, terwijl de betreffende persoon vaak het tegenovergestelde is. Met het cv-handboek heb ik ruim voldoende handvatten om de werkzoekenden te ondersteunen; hoe kunnen zij al hun kwaliteiten het beste naar voren laten komen en hoe zorgen zij ervoor dat zich onderscheiden van de rest. Ik merk in de praktijk dat mensen hier vaak moeite mee hebben. Het hoofdstuk personal branding gaat hier goed op in. Elk onderdeel van het cv wordt uitvoerig besproken en bevat voorbeelden. Dit maakt het makkelijk te begrijpen en praktisch toepasbaar. Niet alleen het communicatieve en inhoudelijke deel wordt belicht, maar er wordt ook voldoende aandacht besteedt aan het onderdeel vormgeving. Hiermee geeft het cv-handboek een goed totaalbeeld en is het de perfecte tool om een cv op te stellen waar je trots op kunt zijn."

image description

“Het cv-handboek leest vlot en aangenaam. Ik waardeel heel erg de manier waarop je dit handboek opgebouwd hebt. Didactisch is het heel sterk. Duidelijk, motiverend, stap-voor-stap en in een logische volgorde. De voorbeelden zijn goed gekozen en echt verhelderend, je zegt niet enkel hoe het niet moet maar toont hoe het wel kan. Ik ben ervan overtuigd dat als een werkzoekende de werkwijze uit jouw handboek toepast, zijn kansen op een gepaste job echt toenemen.

image description

“Ik dacht dat mijn cv goed op orde was maar met het perfecte handboek van Perry heb ik mijn cv nog beter kunnen maken en een professionele uitstraling gegeven. De lay-out van mijn cv is enorm verbeterd, de personal branding heeft een prominente plaats gekregen en niet te vergeten, vermeld ik nu alleen de relevante zaken. Dit boek is een echte aanrader als je een professioneel curriculum vitae wilt opstellen!

image description

“Het curriculum-vitae-handboek is zeker een goede handleiding voor wie zijn cv wil optimaliseren. […] Jammer dat hij niet in de boekenwinkel ligt!”

marc vrancken

“Na 7 jaar was het tijd om mijn CV in een nieuw kleedje te steken. Ik ben onlangs opnieuw begonnen met solliciteren. Ik vond de geknipte job voor mij maar werd tot mijn verbazing niet uitgenodigd voor een gesprek. Na het lezen van het cv-boek begrijp ik waarom ik niet werd uitgenodigd. Het boek geeft je inzicht en leert je de dingen op een andere manier te bekijken. Deze informatie vind je niet zomaar terug op internet. Het is geschreven op een goede verstaanbare manier die niet verveelt. Er wordt ook regelmatig herhaald zodat je de dingen goed oppikt. De templates zijn handig om de layout van je cv een opfrissing te geven. Het boek heeft mij enorm geholpen om van mijn een het uithangbord voor mezelf te maken. Bedankt Perry!

image description

“WOW dank je voor je heldere en direct toepasbare boeken! Eindelijk boeken waar je wat aan hebt in plaats van die wollige warrige standaardboeken die iedereen denkt te kunnen schrijven. Ik heb ze in een keer achter elkaar uitgelezen en kon niet stoppen. Kortom een MUST voor iedereen die van baan wil veranderen of zoekende is!

image description

Schaf dit boek aan als je worstelt met het opstellen van je cv! Het handboek heeft mij geleerd dat het opstellen van je cv vooral te maken heeft met de kunst van het weglaten. Je wilt graag alles laten zien, wat je hebt gedaan. Maar vergelijk het met een bezoek aan de groenteboer: je wilt niet dat de groenteboer je alles laat zien wat-ie verkoopt. Je wilt alleen worden geïnformeerd over de groentes waarin je bent geïnteresseerd. Zo wil de werkgever alleen maar weten wat je hebt gedaan, dat relevant is voor de functie.

image description

“Ik geef net in een mail aan mijn Nederlandse lerares (note: ik ben 56!) aan hoe enthousiast ik ben over het cv-handboek van Perry Kroes. Voorheen vond ik het "sleutelen" aan mijn cv altijd een behoorlijk frustrerende bezigheid. Dat kwam volgens mij ook door een zekere mate van onhandigheid met tekstverwerking.

Dit boek heeft mij er van overtuigd dat een goed doortimmerd cv je kansen heel veel beter maakt. En het is echt niet zo dat me dit niet al veel vaker is verteld. In dit boek krijg je zo duidelijk voorgehouden welke kant je het beste op kan werken dat je (ik in ieder geval zeker) nu wèl de moeite neemt om door te bijten om zodoende een echt goed resultaat te verkrijgen.

image description

“Onlangs het cv-handboek aangeschaft omdat ik me er té vaak aan heb gestoord dat ik, ondanks de wetenschap dat mijn cv een wezenlijk onderdeel is van de eerste selectie, hier toch heel weinig aandacht aan schonk. Ik wilde wel maar ik wist niet precies hoe! Dankzij de bruikbare tips in het boek heb ik mijn cv de look en feel geven dat meer past bij de eigenaar die het vertegenwoordigd. Ik zou het daarom echt aanraden aan iedereen. Mijn cv vertegenwoordigd nu mij voor mijn gevoel en is niet zomaar een droge opsomming van feiten en weetjes.”

image description

“Na het goed doorlezen van het handboek heb ik in een korte tijd een enorme verbetering aan kunnen brengen in mijn curriculum vitae. Er staan duidelijke en handige tips in die een direct resultaat opleveren.”

image description

“Een nieuwe baan krijgen leek me niet zo moeilijk, zeker gezien mijn vaardigheden en ervaring. Maar ik kwam er al snel achter dat er veel is veranderd in 20 jaar, zo ook de opstelling van een cv. Na 25 sollicitaties verstuurd te hebben en nog niet uitgenodigd worden voor een gesprek, zakte me de moed een beetje in mijn schoenen. ”

Wat moet ik veranderen, waar moet ik beginnen. Het cv-handboek heeft me als het ware bij de hand genomen en zo mijn eigen cv veranderd. Alles wordt duidelijk omschreven en helder uitgelegd waarom het anders en beter kan. Het is heel plezierig te lezen en goed te begrijpen met mooie voorbeelden. Ik ga ervoor. Ik heb mijn "nieuwe" cv nu klaar voor mijn droombaan. Ik ga er zelfverzekerd in. Dankje!”

Sylvia de Vries

“Ik heb het cv-handboek als zeer nuttig ervaren, omdat het je stapsgewijs een goed overzichtelijke curriculum vitae laat opstellen. Heel duidelijk wordt er omschreven wat wel van belang is om te vermelden en wat niet. Mijn cv was al best goed, maar toch heb ik nog een aantal zaken goed kunnen verbeteren! Het cv-handboek is een absolute aanrader!"