fbpx
3 juli 2020

Standaardwoorden in het cv

standaardwoorden cv

Is het verstandig om bij het opstellen van je cv een zo goed mogelijke indruk te wekken door standaardwoorden als teamplayer en resultaatgericht?

Standaardwoorden als ‘teamplayer’ en ‘resultaatgericht’ hebben over het algemeen een positieve lading en worden daarom vaak gebruikt. Juist door dat veelvuldige gebruik hebben ze veel hun kracht verloren. Iedereen is tegenwoordig een ‘teamplayer’ en ‘resultaatgericht’. Het zijn daardoor holle termen.

In dit artikel vind je een overzicht van veelgebruikte standaardwoorden in het cv en op Linkedin en vind je tips om ze te vermijden.

Meest gebruikte competenties en standaardwoorden:

LinkedIn brengt jaarlijks een verslag uit van de meest gebruikte standaardwoorden in de profielen op de website, zogenaamde Buzzwords. We kunnen deze profielen goed gebruiken als vervanging voor het gemiddelde Nederlandse cv. Dit waren de populairste termen in 2017:

  1. Gespecialiseerd;
  2. Ervaren;
  3. Vaardig;
  4. Leiderschap;
  5. Gepassioneerd;
  6. Deskundig;
  7. Gemotiveerd;
  8. Creatief;
  9. Strategisch;
  10. Gefocust

Het is lastig om deze woorden helemaal weg te laten uit je cv. Dat hoeft ook niet. Het gaat erom deze termen niet te pas en te onpas in je cv te gebruiken..

Een zin als ‘ik ben creatief, flexibel en erg gemotiveerd’ klinkt als een lege opsomming als je niet laat zien waaruit dat blijkt. Hiervoor kun je de STARR-methode gebruiken.

Recruiters vragen er toch om?

Het ligt niet alleen aan sollicitanten dat ze bijna allemaal dezelfde terminologie gebruiken. Recruiters moedigen dit aan door dezelfde termen in vacaturebeschrijvingen te gebruiken. Toch verwachten ze meer dan dat je de gevraagde eigenschappen ‘afvinkt’ in je cv. Lever bewijs dat je over die eigenschappen beschikt, bijvoorbeeld in de vorm van voorbeelden.

Maak gebruik van de STARR-methode

STARR staat voor situatie, taak, actie, resultaat en reflectie en is een methode om effectief te communiceren door het gebruik van voorbeelden. Dit doe je door concrete situaties te beschrijven waarin je aantoont over een bepaalde eigenschap te bezitten. Door hierbij duidelijk aan te geven wat jouw rol was ontstaat er een zekere mate van vertrouwen. Zo voorzie je de holle termen van een persoonlijke betekenis.

Lees meer over de STARR-methode en bekijk enkele concrete voorbeelden.

feedback