fbpx
9 november 2020

Volgens de AFR hebben deze 10 recruiters de beste personal branding. Ken jij ze al?

De Academy for Recruitment, een opleidingsinstituut voor – de naam verklapt het al – recruiters, vindt dat deze 10 recruiters de beste personal branding hebben. Check de lijst snel om te zien of jij deze 10 mensen al kent. Misschien kunnen ze iets voor jou betekenen. 

Voordat we je vertellen waarom deze informatie nuttig kan zijn voor jou als werkzoekende, is het goed dat we eerst even uitleggen wat ‘personal branding’ eigenlijk is. Kort door de bocht betekent het dat je een persoonlijke reputatie voor jezelf creëert. Recruiters met een bepaalde personal branding hebben dus verstand van specifieke zaken en maken dat duidelijk op iedere plek waar ze zichtbaar zijn.

Op die manier weet jij precies: ‘Ah, bij recruiter Pietje moet ik zijn als ik op zoek ben naar fulltimebaan in deze specifieke sector. En recruiter Jantje helpt me verder als ik een tijdelijke bijbaan wil en de sector waarin me niet zoveel schelen kan.’

Zij moeten mij aannemen, niet andersom

Misschien denk je nu nog steeds: ‘wat kan mij het schelen welke recruiters een goede personal branding hebben? Zij moeten mij aannemen, niet andersom!’ Op zich is dat een logische gedachte, maar toch kan het geen kwaad voor jou als werkzoeker om de lijst in ieder geval even door te nemen. Hieronder lees je waarom.

Deze recruiters doen in ieder geval hun best

Zoals de Academy for Recruitment bovenaan de eigen lijst schrijft, werken recruiters aan hun personal brand zodat werkzoekers hen beter weten te vinden. De recruiters die je terugvindt in deze lijst, willen kortom liever met mensen zoals jij in contact komen dan recruiters die deze lijst niet haalden.

Daarnaast werken recruiters met een sterke personal branding zo hard aan hun reputatie, dat ze niet hun eigen glazen willen ingooien door een slechte service te leveren. Daardoor kan je ervan uitgaan dat de recruiters in deze lijst jouw sollicitatie altijd serieus zullen nemen.

Recruiters van recruiters

Voordat je de recruiters in deze lijst gaat bestoken met sollicitaties, moeten we je echter waarschuwen. Niet alle recruiters in deze lijst nemen namelijk actief mensen aan voor hun klanten, een aantal geeft alleen trainingen aan andere recruiters (of aan hun eigen cliënten). Ze zijn als het ware de recruiters van recruiters.

Aan hen heb jij als werkzoeker natuurlijk een stuk minder, maar ze zijn alsnog het volgen waard. Zij weten namelijk als geen ander hoe jouw volgende recruiter denkt en te werk gaat, in veel gevallen zullen ze immers al dan niet indirect een docent voor jouw recruiter zijn (geweest). Hou dus ook deze ‘recruiters van recruiters’ goed in de gaten.

Een dag uit het leven van een recruiter

Wil jij meer te weten komen over hoe recruiters werken, denken en beslissingen nemen? Lees dan onze rubriek ‘Een dag uit het leven van een recruiter’! De meest recente aflevering met Springstaff-recruiter Bert Duisenberg vind je hier!

Dit is de lijst

Hieronder vind je de lijst van 10 recruiters die volgens de Academy for Recruitment personal branding echt goed begrepen hebben. Wil je een toelichting lezen waarom deze mensen de lijst haalden, lees het artikel van de Academy dan hier.

Wil je de recruiters die de top-10 haalden meteen een connectieverzoek sturen op LinkedIn? Klik dan op de naam van de recruiter die jou het meest aanspreekt om zijn of haar LinkedIn-profiel te bekijken.

  1. Bas Westland
  2. Olfertjan Niemeijer
  3. Wim van den Nobelen
  4. Tamara Rood
  5. Martijn Smit
  6. Rob van Elburg
  7. Floor Nobels
  8. Jacco Valkenburg
  9. Gordon Lokenberg
  10. Kim Lokenberg

feedback