kerk
  • 6

Advies van Sollicitatiedokter: vrijwilligerswerk bij de kerk

Dag Sollicitatiedokter, ik heb een vraag over het vermelden van vrijwilligerswerk voor de kerk waar ik bij hoor.

Ik werk als zogeheten ‘geestelijk verzorger’ voor het Apostolisch Genootschap. Ik heb hiervoor geen opleiding gevolgd, maar door wie ik ben en wat ik kan ben ik hiervoor gevraagd en ik doe het graag. Is het verstandig om dit te vermelden in het cv onder ‘vrijwilligerswerk’?

Mijn loopbaanbegeleider bij Randstad zegt van niet, anderen die ik er over spreek zeggen van wel. Voor beide is wat te zeggen. Het vermelden van het lidmaatschap van een kerkgenootschap in het cv kan vragen oproepen (overtuigingen, vloeken etc., hoewel dit niet aan de orde is), maar het zegt naar mijn idee ook iets over mij als persoon en hoe ik in het leven sta.

Hoe kijk jij hier tegenaan?

Ik hoor graag van je.

– Robert de Leeuw, 45

De Sollicitatiedokter over vrijwilligerswerk bij de kerk

Interessante vraag!

Mijn eerste associatie bij het lezen van je mail was de film Spotlight. Daarin staat het waargebeurde verhaal centraal van een team van journalisten die met hun onderzoek een grootschalig kindermisbruikschandaal binnen de Katholieke Kerk aan het licht brachten.

Ik ben me ervan bewust dat die associatie nergens op slaat en zelfs kwetsend over kan komen. Maar je hebt de gedachten die in je opkomen niet altijd onder controle. Een recruiter ook niet. Je moet je dus realiseren dat die wellicht een soortgelijke associatie heeft.

Informatie op een cv moet toegevoegde waarde hebben voor de functie waar je op solliciteert. Een belangrijke vraag is dan ook: heeft jouw ervaring als ‘geestelijk verzorger’ die toegevoegde waarde?

Als je aan de gang wilt als betaald geestelijk verzorger of in een andere functie binnen het kerkelijk domein, lijkt het me een prima idee om deze informatie te vermelden – het heeft dan immers een directe toegevoegde waarde. Solliciteer je op een functie waarin jouw ervaring als geestelijk verzorger geen meerwaarde heeft, dan denk ik dat je deze informatie beter achterwege kunt laten. Een geloofsovertuiging of politieke overtuiging kan een gevoelig punt zijn, ook al zou het geen overweging mogen zijn in het selectieproces.

Kortom, vermeld op je cv alleen ervaring die relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Laat ‘gevoelige’ informatie in geval van twijfel liever weg.

6 Responses to “Advies van Sollicitatiedokter: vrijwilligerswerk bij de kerk”

Avatar

augustus 30, 2016 at 10:23 am, JJ van der Vlist said:

Het noemen van “gevoelige” onderwerpen hoort m.i. gewoon een plek te krijgen in je c.v.
Immers, het zijn onderdelen van wie je bent, en wat je gedaan hebt. Weglaten komt altijd terug.
Je geeft dan nl. een onvolledig beeld van jezelf. En bovendien; bij organisaties die je om de “gevoeligheden” afwijzen zou je je waarschijnlijk toch niet thuis voelen.
Blijf jezelf.

Reply

Avatar

augustus 30, 2016 at 2:38 pm, Perry Kroes said:

Bedankt voor je reactie!

Mijns inziens ligt het toch wel wat genuanceerder. Ik denk niet dat het weglaten van informatie negatieve gevolgen hoeft te hebben (sterker nog: ik adviseer het op bijna dagelijkse basis).

Als een eerste indruk goed is en je al een beeld hebt gevormd van een persoon, zal een recruiter minder worden beïnvloed door beladen onderwerpen. Het is – met name in de eerste fase – belangrijk om een negatieve cognitieve bias (het zogenaamde ‘horn-effect’) te voorkomen. ‘Terugkomen’ van een twijfelachtige eerste indruk is vrijwel onmogelijk; een psychologisch fenomeen dat overigens ook van kracht is buiten het sollicitatiedomein.

Dat je per definitie niet past bij een organisatie die je afwijst om gevoeligheden, ben ik het ook niet zo mee eens eigenlijk. Hoewel recruiters hun werkgevers representeren, hoeven hun persoonlijkheid en zienswijze niet volledig representatief te zijn voor de persoonlijkheid en zienswijze van de andere mensen binnen deze organisatie 🙂

Reply

Avatar

augustus 30, 2016 at 4:08 pm, JJ van der Vlist said:

Ha Perry,
Voorop gesteld dat je de informatie verstrekt die je zelf wil verstrekken en/of relevant vindt voor je presentatie, ga ik niet met je stelling mee (Maar dat was je waarschijnlijk al duidelijk). Het bewust weglaten van essentiële informatie over je persoon, zou voor mij een innerlijk conflict geven. Dit soort compromissen is geen enkele baan of werkgever me waard. Maar mogelijk dat ik me in dit soort zaken wat te principieel opstel.

Reply

Avatar

augustus 31, 2016 at 10:08 am, spees said:

Dat zijn twee verschillende dingen, naar mijn idee. Een CV bestaat uit een overzicht van je werkzaamheden en ervaringen, maar het doel ervan is om iemand ermee te overtuigen.
Ik zie het daarom als een etalage waarin je de meest aantrekkelijke eigenschappen toont aan de geïnteresseerde en niet een representatief overzicht. Een winkel doet ook niet de schoenen van vorig jaar in de etalage, ook al liggen ze er nog steeds. Dat wordt wel verteld als je eenmaal de winkel bent binnengelopen (metafoor voor het soliicitatie-gesprek, voel je hem? Ik ga hard met de metaforen vandaag door dat lekkere weer woopwoop)

Reply

Avatar

augustus 31, 2016 at 2:41 pm, Perry Kroes said:

Hier sluit ik me volledig bij aan. Goed verwoord!

Avatar

december 04, 2016 at 2:51 pm, Pieter Lanser said:

Wat voor een kerkgenootschap geldt, geldt voor evenzo vele andere bijkomende zaken. Als het niets toevoegt aan je CV zou ik het zeker weglaten. Je krijgt een stempel voordat je het weet. Maar stel dat je voorzitter van de kerkenraad bent …. dan kan je vast goed voorzitten! Ik had ooit een collega die bij de Jehova’s was. Hij werd wel aangenomen, maar hij kreeg meteen een soort spreekverbod. Voor allerlei politieke activiteiten geldt hetzelfde. Er zijn -tig mensen met PVV-sympathieën. De meesten komen daar alleen in het stemhokje voor uit. In mijn werkomgeving zou ik liefst zo weinig mogelijk met dit soort gasten te maken hebben. Maar ook als je van een middenpartij bent, loop je het gevaar dat je baas net van een andere denominatie is en jou niet ziet zitten. Ik heb de indruk dat er in het algemeen negatief wordt gereageerd als je een uitgesproken maatschappelijke voorkeur hebt of activiteit ontplooit. Wat natuurlijk vreselijk jammer is, want in die wereld kan je veel leren wat in je werk toepasbaar is.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *