3 juli 2020

Advies van Sollicitatiedokter: vrijwilligerswerk bij de kerk

kerk

Dag Sollicitatiedokter, ik heb een vraag over het vermelden van vrijwilligerswerk voor de kerk waar ik bij hoor.

Ik werk als zogeheten ‘geestelijk verzorger’ voor het Apostolisch Genootschap. Ik heb hiervoor geen opleiding gevolgd, maar door wie ik ben en wat ik kan ben ik hiervoor gevraagd en ik doe het graag. Is het verstandig om dit te vermelden in het cv onder ‘vrijwilligerswerk’?

Mijn loopbaanbegeleider bij Randstad zegt van niet, anderen die ik er over spreek zeggen van wel. Voor beide is wat te zeggen. Het vermelden van het lidmaatschap van een kerkgenootschap in het cv kan vragen oproepen (overtuigingen, vloeken etc., hoewel dit niet aan de orde is), maar het zegt naar mijn idee ook iets over mij als persoon en hoe ik in het leven sta.

Hoe kijk jij hier tegenaan?

Ik hoor graag van je.

– Robert de Leeuw, 45

De Sollicitatiedokter over vrijwilligerswerk bij de kerk

Interessante vraag!

Mijn eerste associatie bij het lezen van je mail was de film Spotlight. Daarin staat het waargebeurde verhaal centraal van een team van journalisten die met hun onderzoek een grootschalig kindermisbruikschandaal binnen de Katholieke Kerk aan het licht brachten.

Ik ben me ervan bewust dat die associatie nergens op slaat en zelfs kwetsend over kan komen. Maar je hebt de gedachten die in je opkomen niet altijd onder controle. Een recruiter ook niet. Je moet je dus realiseren dat die wellicht een soortgelijke associatie heeft.

Informatie op een cv moet toegevoegde waarde hebben voor de functie waar je op solliciteert. Een belangrijke vraag is dan ook: heeft jouw ervaring als ‘geestelijk verzorger’ die toegevoegde waarde?

Als je aan de gang wilt als betaald geestelijk verzorger of in een andere functie binnen het kerkelijk domein, lijkt het me een prima idee om deze informatie te vermelden – het heeft dan immers een directe toegevoegde waarde. Solliciteer je op een functie waarin jouw ervaring als geestelijk verzorger geen meerwaarde heeft, dan denk ik dat je deze informatie beter achterwege kunt laten. Een geloofsovertuiging of politieke overtuiging kan een gevoelig punt zijn, ook al zou het geen overweging mogen zijn in het selectieproces.

Kortom, vermeld op je cv alleen ervaring die relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Laat ‘gevoelige’ informatie in geval van twijfel liever weg.