fbpx
7 januari 2021

Waar liggen jouw baankansen in 2021?

2021

Gelukkig nieuwjaar! Begin jij 2021 als werkzoekende? Dan wil je natuurlijk graag weten waar het komende jaar jouw kansen liggen. In deze serie van onze collega’s van SollicitatieLAB nemen arbeidsmarktexperts een kijkje in hun glazen bol.

Het is een mooie traditie, opgezet door onze collega’s van SollicitatieLAB.nl. Aan het begin van ieder nieuwe jaar laat het platform een groepje experts voorspellingen doen over wat er in de komende 12 maanden op de arbeidsmarkt gaat gebeuren.

Hieronder geven we je een tipje van de sluier, maar bekijk vooral ook zelf de serie van SollicitatieLAB. Daar kan je de uitgebreide voorspellingen van deze experts lezen.

Voorspellen

De deskundigen – aan het begin van 2021 zijn het er niet geheel toevallig 21 – voorspellen allereerst hoeveel werklozen Nederland aan het eind van december telt. Ze maken ook een educated guess naar welk nieuw beroep dit jaar zijn doorbraak gaat maken.

De derde voorspelling van de experts gaat over de coronacrisis: denken ze dat het virus de arbeidsmarkt in 2021 verder zal veranderen? Of hebben alle Covid-gerelateerde aardverschuiving vorig jaar al plaatsgevonden?

Werkloosheidscijfer

Op moment van schrijven, de zevende dag van het nieuwe jaar, hebben 7 experts hun zegje gedaan. Als het op het werkloosheidscijfer van december 2021 aankomt, is Annet de Lange de grootste optimist van allemaal. De Lange, hoogleraar op de Open Universiteit (Heerlen), denkt dat wanneer we 2022 inluiden, slechts 340 duizend Nederlanders werkloos zullen zijn.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we Marjolein ten Hoonte, zij is Directeur Arbeidsmarkt en MVO bij de Randstad Groep Nederland. Zij verwacht dat we eind 2021 met 550 duizend werklozen te maken hebben. Maar liefst 210 duizend meer dan De Lange, dus. Om dat in perspectief te zetten: de meest recente werkloosheidscijfers zijn van november dit jaar, toen stond de teller volgens het CBS op 378 duizend.

Beroep van 2021

De deskundigen die SollicitatieLAB tot nu toe aan het woord liet, hebben allemaal interessante suggesties voor het doorbraakberoep van 2021. Dat is een baan die nu nog niet of nauwelijks bestaat, maar die volgend jaar volop op de arbeidsmarkt verschijnt.

Als het aan Rob Witjes ligt – hij is Hoofd Arbeidsmarktinformatie bij het UWV – wordt vitaliteitsadviseur het doorbraakberoep van 2021. Witjes weet dat veel mensen tijdens de coronacrisis thuis zijn gaan werken en daar dit jaar mee verdergaan. Maar hoe creëren zij een prettige werk-privébalans? Juist: met de hulp van een vitaliteitsadviseur.

Coronacrisis

Of de arbeidsmarktexperts verwachten dat de coronacrisis de arbeidsmarkt in 2021 verder verandert? Ja en nee. Veranderingen die in 2020 zijn ingezet vanwege het virus en de daaropvolgende maatregelen, zullen volgend jaar vooral doorzetten, denken de ondervraagden. Ton Wilthangen van de Universiteit van Tilburg verwacht bijvoorbeeld dat de mogelijkheid tot thuiswerken een vast onderdeel van sollicitatiegesprekken wordt.

Over sollicitatiegesprekken gesproken: Anne Megens (senior-adviseur beleid en strategie bij werkgeversvereniging AWVN) hoopt dat de video-sollicitatie ook na de coronacrisis populair blijft. Als recruiters via een videoverbinding in contact komen met kandidaten, geeft hun dat een beter beeld van een kandidaat dan een cv en een brief. Mooi, want zo’n digitaal gesprek kost een recruiter maar weinig extra tijd, beweert Megens.

Beste wensen

Aan het begin van het nieuwe jaar, geven alle ondervraagde deskundigen het SollicitatieLAB-publiek natuurlijk ook de beste wensen mee. Aart van de Graag, commissaris van 100.000 Banen, gunt iedereen betere arbeidsomstandigheden. Een hoger nettominimumloon en een goede verzekering voor zzp’ers behoren tot zijn beste wensen.

Adviseur en consultant Leonore Nieuwmeijer houdt het simpel. “In 2020 hebben we gezien hoe kwetsbaar we zijn als mens, samenleving en economie”, zegt zij. Daarom wenst ze in 2021 heel basaal iedereen een gezond jaar toe.

Bekijk hier de serie van SollicitatieLAB of lees ons interview met Cees Bakker, de oprichter van het platform.