fbpx
14 oktober 2020

Waarom je regelmatig een APK voor je lichaam moet doen

apk voor je lichaam

De titel boven dit artikel verwacht je misschien niet op een website als Sollicitatiedokter. Toch kan een APK voor je lichaam je enorm helpen bij je sollicitatieproces. In dit stuk wil ik jullie er graag meer over vertellen.

Ieder jaar moet je met je auto naar de dealer om hem voor de APK op bepaalde punten te laten controleren. Wanneer je een wat oudere auto hebt, is de kans groot dat een aantal onderhoudsreparaties gedaan moet worden. Dit levert soms een hoge rekening op, maar je krijgt er de garantie voor terug dat je voorlopig weer veilig de weg op kan. Die APK en het onderhoud moet je zien als een investeringen om je auto zo goed mogelijk te verzorgen. Je krijgt erdoor de mogelijkheid om langer van je auto te genieten.

Investeer in jezelf

Met je lichaam werkt het precies hetzelfde. Het is belangrijk om jezelf regelmatig te (laten) checken om ervoor te zorgen dat je op de lange termijn gezond blijft. Dit kan je doen door regelmatig je dokter te bezoeken, je eigen bloeddruk te meten of ergens anders een check te laten doen.

Door je gezondheid in de gaten te houden, investeer je kortom in jezelf. Tegenwoordig nemen maar weinig mensen daar de tijd voor. We zijn immers met veel dingen tegelijk bezig en nemen weinig tijd om tot rust te komen. En dan terwijl je lichaam juist die rustperiode nodig heeft om te kunnen herstellen van alle drukte.

Voordelen van jezelf in de gaten houden

Investeer jij wel in jezelf door je gezondheid in de gaten te houden? Dan heeft dat veel voordelen. Als je bijvoorbeeld je regelmatig je bloeddruk meet en die op een dag te hoog blijkt, kan je ingrijpen voordat je er echte problemen meekrijgt. Je kan bijvoorbeeld je zoutinname verminderen of meer gaan bewegen.

Om in jezelf te investeren kan je ook een sportschool- of saunabezoek in je wekelijkse routine opnemen. Je gaat erdoor een stuk lekkerder in je vel zitten en je optimaliseert je immuunsysteem ermee.

EMB-test

Sinds dit jaar bied ik een andere, revolutionaire manier aan om in jezelf te investeren: de zogeheten EMB-test. Je kan hem gemakkelijk laten doen via Sollicitatiedokter. Ik neem het je niet kwalijk als je daar nog nooit van hebt gehoord en leg je graag uit wat het is.

EMB-test is een afkorting voor Energetische Morfologische Bloedtest. De EMB-test wordt afgenomen door middel van een vingerprik. Daarmee worden drie verschillende dingen gemeten: verstoringen, waardes en blokkades.

Voordelen van de test

Aan de hand van deze test kom je erachter welke facetten van je gezondheid aandacht nodig hebben. Mocht je darm-, spijsverterings- of huidklachten hebben, dan geeft deze test je inzicht in waar die klachten vandaan komen. Deze test geeft je die inzichten ook als je stress of vermoeidheid ervaart. Wil je gewoon weten hoe je lichaam ervoor staat? Dan is deze test ook ideaal voor jou.

Deze test geeft je verder inzicht in je:

  • vitaminen
  • mineralen en vetzuren
  • hormonen
  • neurotransmitters
  • energetische stressparameters
  • energetische verstoringen
  • meridianen
  • blokkades
  • toxische belasting en intoleranties

Al die parameters samen helpen je om een start te maken naar een gezondere versie van jezelf.

Juist nu belangrijk

Juist nu het najaar en de tweede coronagolf voor de deur staan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wees wat liever voor jezelf door de juiste voeding tot je te nemen en laat je eventueel ondersteunen door goede supplementen. Voldoende slaap, genoeg beweging en weinig stress zijn ook punten om op te letten.

Met dit artikel wil ik je meegeven dat het belangrijk is om te weten hoe het met de binnenkant van je lichaam is. Bij Sollicitatiedokter zeggen ze immers niet voor niets dat je pas goed kan solliciteren als je verder lekker in je vel zit. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn!

Stuur je vragen op!

Mocht je nog vragen hebben over deze test of zou je graag willen werken aan een gezondere versie van jezelf? Stuur gerust een mail naar info@dietistenhuis.nl of check mijn website: www.dietistenhuis.nl