• 0

Waarom stranden goede voornemens?

Heb jij ook zulke mooie wensen voor dit nieuwe jaar gemaakt? Wil je eindelijk uit de WW komen. Gaan doen wat jij echt leuk vindt. Je hebt dromen en dit jaar wordt jouw moment. Tenminste dat zijn je goede voornemens. Je bent heel positief begonnen aan het nieuwe jaar. Toch merk je dat een paar weken na oud & nieuw al een lichte twijfel op de achtergrond ontstaat. Herken je dat?

Van die stemmetjes die twijfelen of het echt wel lukt om je droom waar te maken. Of je toch niet beter kan solliciteren wat je zeker kan. Als je gaat doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je vast sneller een baan. Komt er in ieder geval weer geld binnen. Ook al heb je het niet broodnodig. Het is toch wel fijn dat je niet afhankelijk bent van je partner. Je die leuke extra’s nog steeds kunt kopen.

Diep van binnen moet je eerlijk toegeven aan jezelf dat je liever werk doet waar je gelukkig van wordt. Dan dat geld de reden is. Of het realistisch is vraag jij je ergens toch af. Hoeveel mensen kunnen nou echt hun droom waarmaken? Ben jij er één van?

Beren op je weg

Je merkt het al. Zo een paar weken nadat je enthousiast goede voornemens hebt gemaakt, begint je hoofd het over te nemen. Als jij voor jezelf wilt beginnen, ziet je hoofd allerlei beren op de weg. Kan ik het wel? Is er geld te verdienen met wat ik echt leuk vind? Verkopen is immers moeilijk denk je.

Het zijn gedachtes die zijn ontstaan door vroegere ervaringen. Of door verhalen die je hoort over ondernemen. Deze gedachtes komen voort uit angst. Om jou als kind te behoeden voor teleurstellingen zeiden je ouders misschien : “Reken er maar niet op dat het lukt, dan valt het altijd mee.” Ook al is het bedoeld om je te beschermen, het geeft je niet veel zelfvertrouwen dat iets je zal lukken. In je onderbewuste slaan deze gedachtes zich op als belemmerende overtuigingen.

Waarom je niet in actie komt

Op het moment dat jij maar niet in actie komt om je goede voornemens te realiseren, zijn deze belemmerende overtuigingen aan het werk. Je snapt er met je verstand niks van waarom je in een vicieuze cirkel vastzit. Maar er is iets wat je tegenhoudt. Gevoelsmatig heb je twijfels bij jezelf of je het wel aankan of durft. Je raakt in een toestand van stilstaan en niet vooruitgaan. Ook al ga je in gedachten wel verder, concrete acties blijven uit.

Hier is het onderbewuste deel van je brein aan het werk. Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat 95% van je gedrag op de automatische piloot gaat. Via dit onderbewuste dus. Belemmerende overtuigingen zitten opgeslagen in je onderbewuste. Daarom snap je rationeel niet altijd waarom je doet zoals je doet. Of juist niet doet zoals je graag zou willen.

Het goede nieuws

Je onderbewuste kun je beïnvloeden, het werkt immers op gedachtekracht. Belemmerende overtuigingen hebben zich gevormd door gedachtes gebaseerd op angst. Denk jij vanuit liefde en vertrouwen dan creëer je positieve overtuigingen.

Wanneer jij in contact komt met je hartverlangen, ziet je denken beren op de weg. Als jij luistert naar die belemmeringen, dan houden je goede voornemens geen stand. Goede voornemens maken doe je met je bewuste brein. Ze realiseren gaat via je onderbewuste.

Deel hieronder wat jouw goede voornemens voor 2016 zijn!