• 0

Waarom twijfel je toch zo?

Je hoofd zit vol met vraagtekens. Zal ik dit….of zal ik toch voor dat andere gaan. Herken je het, dat je niet weet wat je nu echt wilt qua werk?

Omdat je zoveel dingen leuk vindt, is het moeilijk kiezen voor je. En dan heb je ook nog rekening te houden met je gezin. Die gun je immers het beste. Je houdt graag met iedereen in je omgeving rekening. Maar waar blijf jij?

Mag jij kiezen voor wat jij echt wilt?

Krijgen jouw dromen en hartverlangens wel de ruimte? Of raken ze op de achtergrond omdat je eerst zorgt voor de anderen. Kiezen voor wat jij echt wilt, het lijkt zo gemakkelijk, maar het is het in de meeste gevallen niet.

Je bent bang dat er chaos komt in je gezin als jij start als ondernemer. Want dat is stiekem toch wel je grootste droom. Je weet niet hoe je dat moet combineren. Of je wel genoeg energie overhoudt om je kinderen te begeleiden. Wat als er teveel klanten komen en mensen aan je gaan trekken? Je weet hoe overprikkelt je kan raken en dat je dan niet goed kan werken. Als jij niet in balans bent, heeft dat zijn weerslag op je gezin. Of ben je juist bang dat jij je gezin niet de financiële zekerheid kan bieden?

Om eerlijk te zijn zie jij alleen maar beren op de weg als je denkt aan de stap om te gaan ondernemen. Dat maakt dat je zo in je hoofd zit en twijfelt. Ergens heb je die droom om er toe te doen. Meer betekenis te hebben met het werk dat je doet. Je ziet alleen niet hoe jij dit kan realiseren. Dus twijfel je: ga ik dan toch maar doen wat ik altijd gedaan heb & zeker kan?

Twijfels komen altijd vanuit je ego

Met je ego bedoel ik de verschillende saboteurstemmetjes die in je hoofd zitten. Stemmetjes die zijn ontstaan in je schooltijd & je opvoeding. Omdat de volwassenen in je omgeving je als kind wilde beschermen tegen de buitenwereld. Ze wilden bijvoorbeeld dat jij goed binnen de groep zou passen. Daarom zeiden ze “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Ze waren bang dat als jij je kop boven het maaiveld uit zou steken, je afgewezen werd. Daarom ben jij nu nog steeds bang voor het oordeel van de ander.

Een ander voorbeeld van een saboteurstem is die van het perfectionisme. Als je als kind te horen kreeg dat je iets niet goed deed, ben je destijds waarschijnlijk heel erg je best gaan om goedkeuring te krijgen. Daarom ben jij nu misschien wel een pleaser.

Deze oude patronen hebben invloed op hoe jij nu in het leven staat. Of jij durft te kiezen voor jezelf en wat jij wilt.

Het goede nieuws is dat jij je ego niet bent

De saboteurstemmetjes spreken niet de waarheid. Wat destijds diende als je bescherming, heb je als volwassene niet meer nodig. Toch belemmeren deze oude patronen jou.

Om de saboteurs te gaan herkennen moet je weten dat het ego altijd over angst gaat. Dit is het tegenovergestelde van wie jij werkelijk bent, namelijk een liefdevol wezen.

Al je keuzes zijn ook gebaseerd op Angst of Liefde. Een combinatie kan niet. Dus onderzoek eens voor jezelf waarop jouw redenen om je droom niet achterna te gaan zijn gebaseerd.

Leer zien wanneer je ego spreekt. Maak vaker contact met je hart zodat er rust in je hoofd komt. Alleen dan kan jij een keuze kan maken.

Deel hieronder welke stem jou er nog van weerhoudt om te starten als ondernemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *