• 0

Wanneer komt het resultaat?

Ik merk dat het soms wat lastiger wordt om een positief artikel te schrijven. Niet omdat ik niet kan schrijven, maar meer omdat ik eigenlijk niet steeds wil klagen of mopperen over wat er niet goed gaat met solliciteren. Maar op dit moment gaat het eigenlijk helemaal niet zo goed met solliciteren. Ik weet dat het lastig is om een baan bij een andere baan te vinden, tenminste als je wilt dat die baan ook nog eens leuk is en is wat je zoekt. En als je vier ochtenden werkt, wordt het er ook niet gemakkelijker op.

Reageren op vacatures

Toch blijf ik stug volhouden. De banen waarop ik reageer zijn banen van gemiddeld twaalf uur in de week, variërend van receptioniste tot aan tekstschrijver. Veel van de banen waar ik momenteel op reageer staan op sites zoals Zoekbijbaan.nl en Studentenwerk.nl. en zijn ‘toevallige’ leuke banen die ik tegenkom op Indeed.

Het kan zijn dat ik iets niet goed heb ingesteld, maar op de inmiddels om en nabij tien sollicitaties die ik gedaan heb, heb ik welgeteld 1 reactie teruggekregen en dan omdat ik toevallig weer op de site keek. Bij Zoekbijbaan.nl kan een bedrijf via deze site ook reageren op jouw sollicitatie en je ziet dan bijvoorbeeld dat de vacature al is ingevuld. Je kunt er als sollicitant ook een herinnering sturen, dus als je gesolliciteerd hebt kun je na een week of zo een herinnering sturen aan het bedrijf. Ik neem aan dat er dan nogmaals je brief met cv naar het bedrijf gestuurd wordt.

Juf Judith

Natuurlijk hoop ik dat ik mijn huidige baan als onderwijsassistente in elk geval na juli nog blijf houden en liefst voor nog wat meer uren in de week. Ik heb het echt heel erg goed naar mijn zin en ik denk dat ik het levende bewijs ben dat je wel degelijk iets totaal anders kunt gaan doen dan waar je voor opgeleid bent. Of waar je de meeste werkervaring in hebt opgedaan tot nu toe.

Ik zeg altijd dat mensen in de zorg een bepaalde roeping hebben, als ze tenminste al van kinds af aan weten dat ze de verzorging in willen. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger altijd juf wilde worden, ook heel fanatiek met vriendinnetjes ‘schooltje’ speelde in de garage. En wat vond ik het een geweldig gevoel om met net zo’n krijtje als de juf op het bord te schrijven. Tja, zou het dan toch ook mijn roeping zijn om in het onderwijs te werken?

Volgens mijn collega’s spreek ik de taal van de studenten. Weet je wat het mooiste is? Dat is mijn taal, daar hoef ik geen moeite voor te doen. Uiteraard moet je wel goed nadenken wat je zegt en hoe je het zegt, maar het lijkt vanzelf te gaan. Zou het dan toch mijn roeping zijn en dat ik nu pas echt op mijn plek zit? Ik denk het wel, maar het feit blijft dat ik er nog graag iets bij wil en moet doen. Mijn bankrekening zou wat meer gevuld mogen zijn…

Boek schrijven

Wat ik ook altijd heb gezegd is dat ik nog ooit een boek wil gaan schrijven. Door het schrijven voor Sollicitatiedokter.nl en mijn eigen blog heb ik een begin gemaakt om meer openbaar te gaan schrijven. Thuis achter mijn laptop ben ik ook begonnen aan een boek, maar dat ligt de laatste maanden een beetje stil. Misschien dat ik naast het werken en solliciteren ook daar nog eens wat meer energie in kan steken de komende tijd.