fbpx
10 augustus 2020

Wanneer vertel jij je recruiter dat je zwanger bent?

zwangerschap

Ben je zwanger en aan het solliciteren? Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je potentiële werkgever erachter komt dat je op korte termijn een baby krijgt. Sollicitatiedokter ging op onderzoek uit en vroeg aan vrouwen in meerdere panels wanneer zij hun recruiter over hun zwangerschap inlichten.

Stel: je weet dat je zwanger bent, maar aan de buitenkant is daar nog niets van te zien. Ondertussen is jouw oog gevallen op een leuke vacature. Je bent een geschikte kandidaat, maar binnenkort ben je ook even uit de roulatie: je gaat met zwangerschapsverlof. Een werkgever kan dat als een probleem zien, vooral wanneer het team waarin je gaat werken nu al overbelast is en de vacature daarom is uitgeschreven. Als je met verlof gaat, is je werkgever je immers minimaal 16 weken kwijt. In het MKB kan dat erg vervelend zijn.

Jouw verlof kost je nieuwe werkgever overigens geen geld, hij krijgt jouw salaris namelijk terug van het UWV. Alleen als je meer dan €4900 per maand verdient op basis van een 40-urige werkweek, moet hij het salaris dat daar bovenuit komt zelf betalen. 

Dilemma

Voor jou volgt een dilemma. Vertel jij je recruiter dat je zwanger bent? Volgens de wet ben je niet verplicht dat te doen. Werkgevers mogen er ook niet naar vragen. Vertel je het wel, dan is de kans aanwezig dat je vanwege je zwangerschap wordt afgewezen. Officieel mag dat niet, maar je kan onmogelijk bewijzen dat jouw aanstaande baby de oorzaak van je afwijzing is.

Je kan jouw zwangerschap dus uitstekend geheimhouden terwijl je de sollicitatieprocedure doorloopt. Maar als je buik op je eerste werkdag opeens een stuk groter is dan tijdens je sollicitatiegesprek, voelt je werkgever zich wellicht bedrogen. Je begint dan bij je nieuwe werk met een behoorlijke breuk in jullie vertrouwensrelatie.

Tussenopties

Welke keus je ook maakt, er zijn altijd voor- en nadelen. Dat geldt ook voor de opties die tussen het wel en niet vertellen in liggen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je zwangerschap pas bij het tweede sollicitatiegesprek bekend te maken.

Je kan ook wachten tot het arbeidsvoorwaardengesprek, op dat moment ben je immers de enige overgebleven kandidaat.

Reacties

Om erachter te komen hoe zwangere en werkzoekende vrouwen dit dilemma in de praktijk oplossen, stelden we ze de vraag in verschillende panels.

Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 5% van de vrouwen al voor het eerste gesprek hun zwangerschap aankondigen. Verreweg de meeste respondenten, 43% van hen, houdt hun zwangerschap geheim totdat het zichtbaar wordt. Daarnaast geeft 30% tijdens het gesprek aan in verwachting te zijn en wacht 21% met het delen van het goede nieuws tot nadat ze aangenomen zijn. 

Discussie

Dat iedereen die met het dilemma te maken krijgt er op een andere manier mee omgaat, bleek toen we vrouwen vroegen hun keuze toe te lichten.

Een van de respondenten vindt bijvoorbeeld dat vrouwen al aan het begin van de sollicitatieprocedure hun zwangerschap bekend te maken. “Als je ook maar een beetje respect voor je toekomstige werkgever hebt: ten laatste tijdens het gesprek,” schrijft ze. “Als werkgever zou ik niet blij zijn met een nieuwe kracht die als eerste prestatie een onverwachte reorganisatie van de staff veroorzaakt. Je komt bij mij dan als niet-professioneel over, met alle gevolgen die daarbij thuishoren.”

“Stel je voor dat je een man bent”

Een andere respondent is het daar volledig mee oneens. “Stel je voor dat je een man bent, wanneer zou een man zoiets vertellen?”, vraagt ze retorisch. “Juist! Pas als hij er niet meer onderuit kan. Waarom hebben vrouwen nog steeds een achterstand op de arbeidsmarkt? Doordat werkgevers bij elke jonge vrouw op termijn een baby zien.”

Vrouwen die voor er een contract is getekend hun zwangerschap bekend maken aan hun werkgever denken te weinig aan zichzelf, vindt een derde respondent. “Ze vinden het naar voor het bedrijf dat ze niet meteen aan het werk kunnen en dus plaatsen ze zichzelf bij voorbaat in een achterstandspositie.”

Hoe hard heb je de baan nodig?

Ook moeten zwangere vrouwen eerst goed naar hun eigen situatie kijken voor ze een beslissing nemen, liet één van onze participanten weten. “Het ligt eraan hoe urgent je een nieuwe baan nodig hebt”, zegt ze. “Als je nu een goede baan hebt maar gewoon iets beters zoekt zou ik wel overwegen mijn zwangerschap vanaf het begin kenbaar te maken. Als ik werkloos was, zou ik ermee wachten.”

Met wie van de drie ben jij het eens? Wanneer vertel jij een recruiter dat je zwanger bent?