fbpx
24 augustus 2020

Week van de 50-plusser

50-plusser

Als je ouder bent dan 50 is het lastig om een baan te veroveren. Je zult te maken krijgen met de vooroordelen van recruiters en leeftijdsdiscriminatie aan den lijve ondervinden.  In de week van de 50-plusser, die loopt van 24 tot 30 augustus, sta jij bij Sollicitatiedokter daarom centraal. Deze week schrijven we artikelen met tips en tricks waarmee jij ondanks je leeftijd toch een mooie baan kan vinden. Hier vind je een overzicht van alle stukken die in de week van de 50-plusser verschijnen. 

Om werkzoekende 50-plussers tegen leeftijdsdiscriminatie te beschermen bestaan gelukkig een aantal regelingen. Janneke Jacobs is arbeidsrechtadvocaat bij MannaertsAppels Advocaten in Tilburg en Breda. Zij kent jouw rechten als haar broekzak en geeft je in dit artikel 5 tips om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Als je als 50-plusser werk wilt vinden, hoor je vaak dat je moet netwerken. Maar hoe pak je zoiets aan? “Samen met anderen”, is het antwoord van Erik Lambooy, medeoprichter van de stichting Werken voor Elkaar. Lees dit artikel om erachter te komen hoe die stichting gemiddeld 70% van zijn deelnemers aan een nieuwe, betaalde baan helpt.

Hoe ouder je bent, hoe minder kansen op de arbeidsmarkt je krijgt. Dat weet iedereen. Je kunt jezelf helaas niet jonger maken, maar er zijn wel andere manieren om je baankansen als 50-plusser te vergroten. In dit blog geeft loopbaan- en outplacementspecialist Gertien Beijering je daarvoor 3 cruciale tips.

In dit artikel beargumenteert loopbaanbegeleider voor 50-plussers Anne-Marije Buckens dat oudere werkzoekers te makkelijk de schuld aan bevooroordeelde recruiters geven, wanneer ze niet worden aangenomen. Dat is tekort door de bocht, vindt Anne-Marije. Met de 10 tips die ze je in haar blog geeft wordt werk vinden al een stuk makkelijker!