fbpx
3 augustus 2020

Week van de mentale & fysieke gezondheid

gezondheid

Voor een succesvolle banenjacht heb je meer nodig hebt dan alleen sollicitatievaardigheden. Het is minstens zo belangrijk dat je sollicitatie-fit bent. Bij Sollicitatiedokter zeggen we daarom: “eerst mentaal- en fysiek gezond, dan pas solliciteren.” In de Week van de mentale & fysieke gezondheid, die loopt van 3 tot 9 augustus 2020, besteden we daar nog eens extra aandacht aan. Een overzicht van alle artikelen die in deze week verschenen vind je hier.

In dit artikel vertelt voedingsdeskundige Eline Meijer je over fastfood en de invloed die het op je sollicitatiegesprek kan hebben. Natuurlijk heeft fastfood geen directe invloed op je sollicitatiegesprek, het bepaalt niet of je wel of niet wordt aangenomen. Maar het kan er wel voor zorgen dat je net wat minder lekker in je vel zit. Daardoor kan jij je minder goed concentreren, waardoor het gesprek niet gaat zoals jij zou willen.

Als je de hele dag online zoekt naar een nieuwe baan, is het belangrijk dat je af en toe een korte pauze neemt. Op die manier kom je tot rust zodat je na je pauze weer geweldige motivatiebrieven kan schrijven. Neem tijdens je pauze ook de tijd voor wat rek en strekoefeningen. Die zorgen ervoor dat je geen last krijgt van je spieren. Dat is goed voor je fysieke gezondheid.

Als je actief op zoek bent naar een nieuwe baan, zit je waarschijnlijk een groot deel van de dag achter je computer. Je scrolt door vacaturesites als Indeed, Monsterboard en Vacaturezoeker 2020 en post bijdragen op LinkedIn. Dat is natuurlijk heel goed, de kansen dat je snel een baan vindt worden er een stuk groter door. Maar zorg er wel voor dat je zo nu en dan even wegkijkt van je scherm. Dat is namelijk goed voor je ogen.

Aanhoudende stress geeft geen prettig gevoel. Het brengt mentale onrust met zich mee en is op lange termijn enorm schadelijk voor je gezondheid. Als je niet lekker in je vel zit, kan je ook niet goed solliciteren. Daarom hebben wij 5 manieren op een rijtje gezet zodat jij goed met stress om kan gaan.

Niemand vindt het leuk om werkloos te zijn. Werk levert je immers niet alleen geld op, het geeft je ook een gevoel van voldoening en productiviteit. Als jij even geen werk hebt en op een aantal sollicitaties een afwijzing hebt ontvangen, kan je mentaal behoorlijk in de put raken. In dit artikel vind je tips om jezelf weer uit die put te hijsen.