10 augustus 2020

Week van de moeder

Heb jij de afgelopen jaren gewerkt als fulltime moeder en wil je nu herintreden op de arbeidsmarkt? Of ben je net moeder geworden en vraag jij je af hoe je het moederschap kan combineren met je werk? In de week van de moeder, die loopt van 10 tot 16 augustus 2020, sta jij centraal! In dit overzicht vind je alle artikelen die we in de week van de moeder hebben gepubliceerd.

Ben je zwanger en aan het solliciteren? Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je potentiële werkgever erachter komt dat je op korte termijn een baby krijgt. Sollicitatiedokter ging op onderzoek uit en vroeg aan vrouwen in meerdere panels wanneer zij hun recruiter over hun zwangerschap inlichten.

Ben je zwanger? Dan krijg je in totaal 16 weken zwangerschapsverlof. Ben jij van plan om tijdens je zwangerschapsverlof op zoek te gaan naar een andere werkgever? Lees dan gauw verder.

Volledig stoppen met werken wanneer je moeder wordt, het komt tegenwoordig niet vaak meer voor. Dat komt met name omdat de verschillen tussen mannen en vrouwen steeds minder groot worden.

Heb jij de afgelopen jaren gewerkt als fulltime moeder maar wil je nu herintreden op de arbeidsmarkt? Dorien Waasdorp kent het probleem als geen ander. Ze is loopbaanbegeleider van beroep maar daarnaast ook moeder. In dit artikel lees je haar tips!