fbpx
14 september 2020

Week van de student

student

Ben jij een student? Of ben je net klaar met je studie? Dan heb je waarschijnlijk weinig ervaring met solliciteren. Daarom helpen wij bij Sollicitatiedokter deze week studenten zoals jij een beetje op weg. De week van de student loopt van maandag 14 tot en met zondag 20 september. Een overzicht van alle artikelen die in deze week verschijnen vind je hier.

In dit artikel vind je een lijst van 5 sollicitatiefouten die HR-manager Dorien Waasdorp vaak tegenkomt bij studenten. Ben jij een student en ben je op zoek naar een baan? Leer dan van de fouten van studenten die jou voorgingen!

Het aantal werkende studenten dat bij de huidige baan geen uitzicht heeft op een nieuw contract, is gedurende 2020 bijna verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar gaf slechts 10% van de werkende studenten nog aan zeker te weten na afloop van het contract nieuw werk te moeten zoeken. In het derde kwartaal was dat percentage gegroeid naar 17%. In dit artikel lees je alles over het onderzoek.

Ben jij bezig met de laatste jaren van je studie? Dan wordt het langzamerhand tijd om na te denken over je toekomst. Weet jij al waar je wilt gaan werken? En heb jij duidelijk voor ogen hoe je jouw droombaan in de wacht gaat slepen? Ab Kragtwijk is scriptiebegeleider bij Topscriptie.nl, hij krijgt dagelijks te maken met studenten zoals jij. Hij geeft je in dit stuk 5 tips voor een perfecte overstap van studie naar carrière.

Alles is duur. Huur is duur, boeken zijn duur, colleges zijn duur en bier is duur. Daarom is het wel zo fijn als je als student niet volledig financieel afhankelijk bent van Ome DUO. Via de websites die je in dit artikel vindt heb je binnen no-time een bijbaan gescoord waar je makkelijk cash mee verdient.

Veel studenten willen direct een topfunctie als ze klaar zijn met studeren. Door middel van cv-building maak je van die droom de realiteit. In dit artikel lees je hoe.

Heb jij je diploma op zak maar ben je nog niet uitgeleerd? Dan is een traineeship misschien iets voor jou! In dit artikel lees je hoe jij aan een traineeship komt.

vacaturezoeker

Op zoek naar een nieuwe baan? Vacaturezoeker 2020 vindt 8 keer meer vacatures dan andere vacaturebanken. Probeer het NU uit!