fbpx
17 augustus 2021

Werk vinden via een arbeidsbemiddelingsbureau? Dit zijn jouw opties!

Ga jij jouw droombaan via een arbeidsbemiddelingsbureau vinden? In dit stuk kom je erachter welke bureaus er zijn en wat ze precies doen!

Wil jij jouw baankansen zo groot mogelijk maken? Dan is het slim om via zoveel mogelijk kanalen naar werk te zoeken! Solliciteer dus niet alleen via jobboards als Indeed, maar hou ook actief een netwerk bij: wie weet kom je via-via wel aan die nieuwe job. Nog een vacaturebron aanboren? Schrijf je dan in bij een arbeidsbemiddelingsbureau!

Soorten en maten bureaus

In Nederland bestaan die bureaus in verschillende soorten en maten. Kort door de bocht kan je ze in drie categorieën opdelen: uitzendbureaus, detacheringbureaus en werving- en selectiebureaus. Welk soort bureau het meest voor jou kan betekenen, hangt enorm af van het werkveld waarin je een baan zoekt. En van het beroep dat je graag wilt doen.

Benieuwd of een arbeidsbemiddelingsbureau iets voor jou kan beteken? Lees dan gauw verder! Hieronder zetten we op een rijtje wat de verschillende bureaus doen.

Uitzendbureaus

Heb jij tot nu toe weinig geluk gehad in je zoektocht naar een nieuwe baan? En wil je graag weer aan de slag, ook al is je werk slechts tijdelijk? Dan kan een uitzendbureau je verder helpen!

Uitzendbureaus helpen organisaties die op zoek zijn naar tijdelijke werknemers bij het invullen van hun vacatures. Sta je ingeschreven bij een uitzendbureau? Dan word je aangedragen voor tijdelijke klussen die passen bij jou vaardigheden, opleidingen en werkverleden zodra ze beschikbaar komen.

Voor- en nadelen van uitzendbureaus

Dat al die klussen tijdelijk zijn – soms duren ze slechts een dag, soms meer dan een jaar en alles daar tussenin – is natuurlijk vervelend. Het zorgt ervoor dat jij geen financiële zekerheid hebt. Daarnaast kun je door die steeds veranderende klussen niet echt een routine opbouwen. Ook balen: het kan voorkomen dat een uitzendbureau een tijdje geen werk voor je heeft. Op die momenten zit je dan alsnog werkloos thuis.

Dat betekent echter niet dat jij die uitzendbureaus maar beter kunt vergeten. Laat je bij je eerste uitzendklus namelijk meteen jouw vakmanschap zien? Dan is de kans groot dat het bureau jou daarna op langdurige klussen plaatst!

Dat zit zo: jouw bureau verdient het meeste geld aan opdrachtgevers met lange termijn-klussen. Daarom plaatsen bureaus hun beste kandidaten graag op relatief langdurig werk. Zo halen zij een wit voetje bij hun belangrijkste klanten, en kan jij een paar maanden aan de bak.

Zelfs als je niet in aanmerking komt voor langdurige klussen, kan een uitzendbureau jou alsnog veel opleveren. Doordat je kleine klusjes aanneemt, blijf je namelijk in je werkritme. Op die manier ontstaat er in ieder geval geen gat in je cv. Daarnaast doe je bij al die verschillende werkgevers steeds nieuwe netwerkcontacten op.

Doe jij je werk goed? Dan is de kans groot dat één van die nieuwe netwerkcontacten jou aanbeveelt bij een werkgever die naar vaste werknemers zoekt! Ook dat is een manier om uiteindelijk aan die nieuwe baan te komen.

Detacheringbureaus

Vind je het leuk om voor verschillende werkgevers te werken en is financiële zekerheid voor jou belangrijk? Dan is een detacheringsbureau voor jou het overwegen waard!

Detacheringsbureaus lijken op het eerste gezicht weliswaar op uitzendbureaus. Dat wil zeggen: op basis van wat jij kan dragen ze jou aan bij hun opdrachtgevers. Dat zijn, net als bij uitzendbureaus, organisaties die vacatures voor tijdelijke klussen willen invullen.

Voor- en nadelen detacheringsbureaus

Het grote verschil? Detacheringsbureaus betalen jouw maandelijkse salaris! Dus krijg je gewoon uitbetaald, ook als je even geen klus hebt.

Een extra voordeel van detacheringsbureaus is dat jij jezelf er continu ontwikkelt. Detacheringsbureaus sturen je namelijk regelmatig op cursussen, trainingen en opleidingen die zij voor je betalen. Op die manier investeren ze in jouw vaardigheden, waardoor ze je makkelijker bij bepaalde opdrachtgevers kwijtkunnen. Heb je bij een opdrachtgever waar je verder goed bij past nog één specifieke vaardigheid nodig? Dan is de kans groot dat je detacheerder in de weken voorafgaand aan je nieuwe opdracht jou die vaardigheid nog even bijbrengt.

Op die manier werk jij dus kosteloos aan je eigen vaardigheden. Besluit je op een later moment in je carrière dat je toch weer voor één werkgever met een vast contract aan de slag wilt? Dan kun je na je tijd bij een detacheerde een imposant cv overleggen. Daarop staat nu een groot aantal werkgevers en een scala aan vaardigheden die je aantoonbaar bezit.

Werving- en selectiebureaus

Ben je op zoek naar een vaste baan bij een vaste werkgever? Dan is het een idee om je cv op te sturen naar een werving- en selectiebureau!

Deze bureaus matchen kandidaten die zich bij hen aanmelden op vacatures van hun opdrachtgevers. Dat zijn vaak ‘gewone’ organisaties die hun hiring proces uitbesteden: in plaats van zelf hun best te doen om een nieuwe collega te vinden betalen ze het bureau om geschikte kandidaten aan te dragen.

Voor- en nadelen werving- en selectiebureaus

Werving- en selectiebureaus staan de laatste tijd onder druk. Dat komt vooral omdat het voor organisaties tegenwoordig erg makkelijk is om zelf te werven: bijvoorbeeld door hun vacature op een jobboard en op sociale media te plaatsen. Daardoor hebben bureaus niet altijd even veel vacatures meer.

Dat neemt niet weg dat je veel voordeel kunt halen uit een werving- en selectiebureau. Zij hebben immers nog altijd een groot netwerk in het veld waarin jij naar een baan zoekt. En dragen ze jou eenmaal bij een werkgever aan? Dan ben je in de meeste gevallen slechts één van een klein aantal kandidaten: statistisch gezien maak je daardoor grote kans op die nieuwe baan.

Stuur jij je cv op naar een werving- en selectiebureau? Dan is het slim om het bureau van tevoren even op te bellen. Vraag hen naar een contactpersoon die zich specialiseert in het werkveld waarin jij naar een baan zoekt, en vraag diegene naar zijn actuele opdrachtgeversportefeuille. Zo kom je erachter bij welke werkgevers je kunt worden aangedragen.

Benieuwd naar wat jouw kansen zijn? Probeer er dan op een subtiele manier achter te komen of ze jou als een topkandidaat zien of dat ze jouw cv alleen als opvuller gebruiken. Werving- en selectiebureaus hebben vaak een contractuele verplichting om per vacature een bepaald aantal kandidaten aan te dragen. Opvul-cv’s worden soms gebruikt om aan die verplichting te voldoen. Als jouw cv een opvul-cv is, heb je natuurlijk niet zoveel aan het bureau.