• 0

Werkeloos, dat klinkt toch niet

Al een paar weken denk ik erover om een blog te beginnen, maar waar wil ik het over hebben. Waar loopt mijn hoofd op dit moment het meest van over? Voetbal? Huishouden? Of gewoon solliciteren? Dat laatste, geloof me.  Niet de hele dag, maar het loopt wel als een rode draad door mijn leven op dit moment, logisch ook.

Sinds ik thuis zit heb ik me verdiept in Twitter, Facebook en LinkedIn. Via Twitter kwam ik vandaag bij de Sollicitatiedokter terecht. Nou Sollicitatiedokter, you made my day!

Wie ben ik

Laat ik mezelf maar eens even voorstellen, ik ben Judith en ik ben sinds 1 maart van dit jaar officieel werkeloos, voor het eerst in mijn leven. Even snel meetellen, ik ben geboren in 1968 en nu dus 45 jaar. Ik woon samen en heb een dochter van 17 jaar. Heel eerlijk gezegd, heb ik me tot op dit moment nog geen seconde verveeld, het huis is opgeruimd en alles is op orde. Ik loop twee keer in de week en pak zoveel mogelijk de fiets in plaats van de auto. Daarbij sta ik ook elke morgen tegelijk met de rest van de familie op die wel gaat werken en naar school. Jaloers? Volmondig ja.

Wat heb ik moeten wennen… Alleen al het feit dat je tegen mensen moet zeggen dat je geen werk hebt, dat ken ik helemaal niet. Vanaf mijn 19e levensjaar heb ik onafgebroken gewerkt en studies en cursussen gevolgd om te komen waar ik nu ben of liever gezegd was. Schamen doe ik me niet, mijn ontslag lag tenslotte niet aan mij maar aan een reorganisatie. Mijn collega-corrector werkte al 12 jaar en 40 uur bij het bedrijf en ik pas 3 jaar en 28 uur, ik had het wel verwacht dat ik degene zou zijn die weg moest, maar dan nog

Inschrijven bij het UWV

En dan komt het, actie. Werkelijk alles was nieuw voor me, inschrijven bij het UWV, je cv invullen op werk.nl. Meteen loop je tegen van alles aan, echt een prehistorische manier van een cv invullen. Wat was ik bang dat de laptop ermee zou stoppen en ik weer helemaal opnieuw moest beginnen. Maar het is me gelukt.

Gelukkig ben ik ‘pas’ 45, ik hoor van heel veel mensen dat ze erg veel moeite hebben met het fenomeen werk.nl. Misschien gat in de markt om ze te gaan helpen? Maar ja, als je al een uitkering hebt, zit je er niet op te wachten iemand te betalen die jou helpt op werk.nl. Toch?