fbpx
29 juni 2021

Werkervaring in de politiek: vermelden of niet?

politiek

Je politieke voorkeur is op veel werkvloeren een taboe. Toch kan je tijdens je werk voor een politieke partij of stichting relevante werkervaring hebben opgedaan. Jouw dilemma is dan: vermeld je jouw politieke werkervaring wel of niet? Daarop bestaat geen eenduidig antwoord, maar we kunnen wel de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten.

Het opstellen van je cv is in essentie een selectieprocedure: je moet jezelf continue afvragen welke informatie je wel en niet wilt delen met je recruiter of hiring manager. Het allerbelangrijkste daarbij is natuurlijk dat jouw werkervaring, nevenactiviteiten en opleidingen zo goed mogelijk aansluiten bij de functie waarop je solliciteert.

Afweging

Sommige dingen kan je zonder nadenken op je cv zetten: het bedrijf waar je meer dan 10 jaar voor werkte bijvoorbeeld. Dat is per definiete relevant, omdat het jou als professional gevormd heeft tot wie je nu bent. Andere dingen, nevenactiviteiten die een beetje op de vacaturetekst aansluiten bijvoorbeeld, moet je langer afwegen. Alleen als die ervaring écht iets toevoegt, hoort-ie thuis op je cv.

Heb je – al dan niet als vrijwilliger – bij een politieke partij of stichting gewerkt? Dan is je afweging extra lastig. De kans is namelijk groot dat je politieke ervaring wel degelijk relevant is, maar het onderwerp is en blijft gevoelig – ook voor recruiters en hiring managers.

Op de vraag ‘zet ik mijn politieke ervaring op m’n cv?’ bestaat geen eenduidig antwoord. Hieronder zetten we de voordelen en de nadelen van het vermelden van je politieke ervaring op je cv op een rijtje.

De voordelen van je werkervaring

Uit jouw werkervaring bij een politieke partij blijkt dat jij jezelf inzet voor wat je belangrijk vindt. Er bestaan dus dingen waar jij passie voor hebt: voor recruiters is dat een erg belangrijke eigenschap in een kandidaat. Daarnaast laat je ermee zien dat je niet bang bent om verantwoordelijkheid te dragen, ook als dat je niet populair maakt. Of je nu flyers uitdeelde of in de gemeenteraad zat: jij liet zien waar je voor stond, ook wanneer niet iedereen je dat in dank afnam. Solliciteer je op bijvoorbeeld een leidinggevende functie? Dan is dat een belangrijke eigenschap.

Tijdens je werk in de politiek heb je daarnaast regelmatig mensen moeten overtuigen. Jij hebt ideeën over hoe de maatschappij eruit moet zien, en die ideeën heb je geprobeerd zoveel mogelijk aan anderen te ‘verkopen’. Dat soort ervaring kan enorm goed van pas komen als je solliciteert op een functie in de klantenservice, sales of op een adviserende rol.

Culture fit

Afhankelijk van je politieke kleur, kan je tot slot laten zien dat je goed bij een bedrijfscultuur past. In andere woorden: je toont ermee de ‘culture fit’ aan. Uit onderzoek blijkt dat dat erg belangrijk is bij sollicitaties.

Heb jij je tijdens je politieke carrière ingezet voor het behoud van natuur? Dan geeft je dat een streepje voor als de organisatie waarbij je solliciteert duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Heb jij je daarentegen hard gemaakt tegen overheidsbemoeienis? Dan zijn er veel bedrijven in gereguleerde sectoren – denk aan telecombedrijven of financiële dienstverleners – die jou er maar wat graag bij willen hebben.

De nadelen

Op dezelfde manier dat jouw politieke kleur je voordeel kan opleveren, kan het je ook tegenwerken. Was je actief voor GroenLinks en solliciteer je bij Shell? Dan heb je het een en ander uit te leggen. En solliciteer je bij Vluchtelingenwerk, dan is het niet slim om op je cv te vermelden dat je op een blauwe maandag PVV-verkiezingsflyers hebt uitgedeeld.

Daarbij komt dat veel bedrijven politiek het liefst zo neutraal mogelijk blijven. Als je een ‘normaal’ product verkoopt – tandpasta bijvoorbeeld, of tosti-ijzers – dan kan het je niet schelen welke politieke voorkeur jouw klanten hebben. Links of rechts, ze brengen allemaal geld in het laatje. Voor dit soort bedrijven is het niet aantrekkelijk om iemand in dienst te nemen met een uitgesproken politieke mening. Daarmee vervreemdt het immers een grote groep van z’n klandizie.

Conclusie

Of jij je werkervaring bij een politieke partij op je cv moet vermelden, hangt kortom van twee dingen af. Allereerst: is je politieke werkervaring relevant voor de functie die je gaat uitoefenen? Is dat niet het geval – of maar een beetje het geval – dan is het beter om dit hete hangijzer te vermijden. Dat is des te meer te adviseren als jouw politieke voorkeur zich aan een van de uiteinden van het spectrum begeeft

Is je politieke werkervaring wel écht relevant voor de functie waarop je solliciteert? Vraag jezelf dan af of jouw politieke kleur overeenkomt met de bedrijfscultuur van de organisatie waar je solliciteert. Of er in ieder geval niet keihard mee clasht. Dat kan ook zijn omdat de organisatie in kwestie er alles aan doet om zichzelf zo neutraal mogelijk op te stellen.

Is je werkervaring relevant voor de functie en is je politieke kleur geen gigantisch probleem voor het bedrijf waar je solliciteert? Dan kan het zeker geen kwaad – en geeft het je in veel gevallen zelfs een streepje voor – als jij je politieke werkervaring benoemt op je cv en in je motivatie.