fbpx
29 oktober 2020

Xandra Drost zet JOU in de spotlight in je cv of motivatiebrief

Heb jij moeite met het schrijven van je cv of sollicitatiebrief? Dan ben je zeker niet de enige, sommige werkzoekers kost het zelfs maanden om tot goede sollicitatiedocumenten te komen. Xandra Drost helpt mensen ermee. Hoe gaat ze precies te werk? En wat kan Xandra voor jou betekenen? Je leest het hier!

Ken je dat gevoel? Je wilt solliciteren op een functie die duidelijk bij je past, maar om de een of andere reden komt je motivatie niet uit de verf. Op die momenten staat Xandra Drost voor je klaar. Zij helpt jou op weg naar een perfecte motivatiebrief en een ijzersterk cv.

Innovatie

Als ervaren hr-professional weet Xandra precies wat wel en niet werk in een sollicitatiedocument, maar dat betekent niet dat ze in het sollicitatiewereldje is vastgeroest. Sterker nog, haar werkwijze is innovatief. Ze gaat met haar cliënten altijd op zoek naar iets nieuws, iets dat hen onderscheidt van de rest. “Ik probeer sollicitanten uit hun comfortzone te laten komen”, zegt ze daarover zelf. “Maak eens een sollicitatievideo in plaats van dat je een brief schrijft, geef ik ze vaak mee.”

feedback

Werkwijze

Sinds de zomer helpt Xandra mensen ook via Sollicitatiedokter met het schrijven van hun brief en hun cv. Ze voorziet mensen die hun documenten al afhebben van feedback, voor werkzoekers die nog niet zijn begonnen schrijft ze brieven en cv’s from scratch.  Maar dat is niet het enige: Sollicitatiedokter-volgers kunnen ook bij Xandra terecht voor een gedegen voorbereiding op een sollicitatiegesprek of voor een op maat gemaakt LinkedIn-profiel.

“Ik help mensen zichzelf in de spotlight te zetten,” vertelt Xandra over haar werk. “Ik luister goed naar mijn cliënten en probeer ze te leren kennen. Op die manier kan ik sollicitatiedocumenten schrijven die perfect aansluiten op de wensen van een cliënt. Daarvoor moet ik meer weten dan alleen welke ervaring je hebt. Ga maar na: als je een outgoing karakter hebt, wil ik jou anders presenteren in een brief dan wanneer je introvert en down to earth bent.”

“Heb je een outgoing karakter, dan wil ik jou anders presenteren dan wanneer je introvert bent”

Onderscheidend

Mensen die van Xandra feedback op hun sollicitatiebrief of cv ontvangen, kunnen ervan uitgaan dat ze door haar aan het denken worden gezet. “In cv’s die ik van feedback voorzie, staat vaak al keurig wat mensen hebben gedaan, maar ontbreekt hoe ze dat deden en wat een nieuwe werkgever daarmee kan. Ik help werkzoekers die vertaalslag te maken. Bij sollicitatiebrieven is het vooral belangrijk dat je brief jouw cv ondersteunt. Je brief moet geen kopie van je cv in volzinnen zijn.”

Werkzoekers die met Xandra werken zijn daarnaast onder de indruk van het enthousiasme waarmee ze haar werk doet. “Laatst noemde iemand mij een aanjager, dat vond ik echt een mooi compliment.”

Xandra Drost

Moet ik niet juist mezelf zijn?

“Ik moet tijdens mijn sollicitaties toch juist mezelf zijn?”, vragen sommige werkzoekers aan Xandra. “Is het dan niet valsspelen als ik mijn brief of mijn cv door een professional laat schrijven?”

Juist niet, vindt Xandra. “Natuurlijk moet je jezelf zijn”, zegt ze daarover. “Maar het goed overbrengen van informatie in bijvoorbeeld een sollicitatiebrief is een kunst die niet iedereen even goed beheerst. Daarom help ik mensen bij het inzien en uitlichten van hun kwaliteiten, ik zet ze in de spotlight. Ik adviseer ze over welke kwaliteiten en ervaringen ze moeten uitlichten op hun cv maar ook over wat niet relevant is voor hun potentiële werkgever. Tegen cliënten zeg ik: ‘Ik typ, maar ik hoor wat jij zegt. Het blijft jouw document’.”

“Ik typ, maar ik hoor wat jij zegt”

“Om te garanderen dat mensen zich volledig herkennen in de cv’s en brieven die ik schrijf, krijgen ze altijd de gelegenheid om mij van feedback te voorzien. Heb ik iets opgeschreven waarin jij je niet herkent? Dan gaan we samen op zoek naar een alternatief waarmee we nog steeds een recruiter overtuigen, maar dan wel op een manier die past bij jou.”

Overtuigingskracht

Xandra doet haar werk met veel plezier, omdat ze met de cv’s en brieven die ze schrijft een bijdrage levert aan de toekomst van haar cliënten. Die bijdrage kan ze vanuit haar expertise en ervaring soms een stuk groter maken dan werkzoekers van tevoren van haar verwachten.

“Ik weet naar welke dingen recruiters op zoek zijn in sollicitaties omdat ik zelf een recruiter ben,” vertelt Xandra. Daarom weet ik ook hoe je ze met een brief of cv moet overtuigen van het feit dat jij de beste kandidaat bent voor hun vacature.”

Succes

Xandra maakt regelmatig mee dat de door haar geschreven cv’s en brieven hun vruchten afwerpen. En wanneer een van haar cliënten voor een baan wordt aangenomen, is zij bijna blijer dan de persoon voor wie ze schreef. “Dat geeft gewoon heel veel voldoening, het is een bekroning op je werk.” vertelt ze.

“Wanneer een cliënt wordt aangenomen, ben ik vaak nog blijer dan de werkzoeker zelf”

Afgelopen week diende zo’n succesmoment zich aan. Een nieuwe cliënt stuurde Xandra een berichtje: of ze vandaag of morgen contact met haar op wilde nemen. Xandra deed het dezelfde dag nog en wat bleek? De nieuwe cliënt had een vacature op het oog die later die middag zou sluiten.

Xandra bedacht zich geen moment en nam meteen het cv van de dame onder handen. De inhoud was goed, maar de vorm liet te wensen over. Vlak voor het sluiten van de vacature stuurde Xandra het cv terug naar haar nieuwe cliënt, die hem meteen doorstuurde naar haar potentiële werkgever.

Een dag later hoorde de cliënt dat ze op gesprek mocht en twee dagen later had ze de baan. Hoeveel verschil een goede brief of cv maakt weet je nooit precies, maar als Xandra niet doortastend had gehandeld had de cliënt haar sollicitatie waarschijnlijk niet verstuurd. Doordat ze Xandra’s hulp zocht bij het maken van haar cv, had ze binnen een week een nieuwe baan. Dat is nog eens een goede investering!

Word jij het volgende succesverhaal?

Heb jij ook hulp nodig bij het schrijven van je sollicitatiedocumenten? Vraag dan vandaag nog om feedback op je cv of op je sollicitatiebrief!

Je kan ook hier klikken om je cv te laten schrijven door Xandra. Laat jij  je motivatiebrief door Xandra opstellen? Klik dan hier!

feedback