• 0

Yes, een vast contract!

Eindelijk, ik kan beginnen met echt goed nieuws. Ik heb een vast contract gekregen. Een contract voor onbepaalde tijd en ook iets meer uren. Ik ga van 0,4 fte naar 0,5 fte. Wat ben ik blij! Ten eerste omdat ik het nog steeds reuze naar mijn zin heb, maar ook omdat het op de een of andere manier toch iets toevoegt. Een stukje waardering voor hard werken. Natuurlijk heb ik de afgelopen twee jaren niet minder hard gewerkt dan iemand met een vast contract en ga ik nu ook niet (nog) harder werken omdat ik een vast contract heb. Een contract voor onbepaalde tijd geeft een gevoel van vastigheid en zekerheid en daar ben ik gevoelig voor. Een oude baas van me heeft eens gezegd dat niets zeker is in het leven en dat klopt, maar toch geeft het me een goed gevoel. En dat goede gevoel ga ik ook vasthouden.

Ik had al een mondelinge toezegging sinds begin juni, mijn teamleider werd bijna boos als ik haar om mijn contract vroeg. Het duurt allemaal wat langer in het onderwijs, daar ben ik allang achter. Ik had gewoon het papier nodig om de zekerheid te voelen. Op de dag van ons uitje vorige week vrijdag viel de envelop met mijn te tekenen contract binnen en gisterenavond is het op de post gegaan. Getrakteerd had ik al, mijn dochter had al lekkere Bossche bollen geregeld na school. En nu kan ik met een goed gevoel van mijn zes weken vakantie gaan genieten. Heerlijk, dat is ook onderwijs!

Kamer van Koophandel

Als we terug zijn van onze vakantie naar Oostenrijk en Italië heb ik het voornemen om naar de Kamer van Koophandel te gaan om mezelf ook eindelijk in te gaan schrijven. Omdat ik ‘ maar’ 0,5 fte ga werken vanaf 1 augustus, zal ik er weer wat bij moeten gaan zoeken. Mijn dochter zegt al een half jaar tegen me: “Mama, ga je nou toch eens inschrijven, wat houdt je tegen”. Dat vraag ik me ook af. Steeds heb ik excuses gezocht en in mijn hoofd geen rust gehad om het te gaan regelen. De laatste maanden heb ik met allerlei ophogingen maar liefst 32 uur gewerkt, wat ik al heel lang niet meer gewend was. Dat heeft me veel energie gekost, waardoor mijn hoofd er weer niet naar stond. Ik moet zeggen, het geld is leuk als je meer werkt, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar een combinatie. Een halve baan en daarbij zelfstandig worden. Zodat ik zelf de keuze heb, tot op een bepaalde hoogte, om wel of niet voor een klus te gaan. Erbij. Dus ik ga het doen (zeg ik nu…) midden augustus. De naam is er al, de website kan zo gemaakt worden (daar betaal ik al voor het tweede jaar het geld voor, voor de geclaimde naam en website).

Wellicht dat ik mijn pad naar zelfstandigheid en het vergaren van opdrachten om kan zetten in leuke blogs. Blogs die interessant zijn voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten of het gewoon leuk vinden om te lezen. Ik zal eens met de oprichter van Sollicitatiedokter gaan overleggen.

Wordt vervolgd.