fbpx
14 mei 2021

Zo helpt jouw telefoon je gezond te solliciteren

Een vitale levensstijl komt goed van pas als je solliciteert. Je krijgt er immers energie van, daardoor presenteer jij jezelf beter. Met hulp van deze apps zit jij straks écht lekker in je vel!

Wie goed wil solliciteren, moet lekker in zijn vel zitten. Alleen op die manier presenteer je immers altijd de beste versie van jezelf. Maar hoe doe je dat: lekker in je vel zitten? Het antwoord is simpel: door een vitale levensstijl te lijden. Gezond eten en veel bewegen zijn daar cruciale onderdelen van.

Waar een wil is, is een weg

Als je vastzit in een jarenlange routine, kan het lastig zijn om jezelf zomaar een vitale levensstijl aan te meten. Het is nog veel lastiger, om die vitale levensstijl vervolgens vol te houden. Maar waar een wil is, is een weg. En met deze handige apps op je telefoon, wordt gezond te leven opeens erg makkelijk. Voor je het weet voel jij je zowel mentaal als fysiek superfit, waardoor je jouw sollicitaties bomvol energie kunt stoppen.

Apps om te bewegen

Zoals gezegd: een vitale levensstijl bestaat uit gezond eten en veel bewegen. Laten we bij dat tweede component beginnen. Je kunt op veel manieren zorgen voor voldoende beweging: aan het einde van iedere dag een half uurtje wandelen zet bijvoorbeeld al zoden aan de dijk. Met de All Trails-app vind je de mooiste wandelroutes bij jou in de buurt, zodat je niet iedere dag hetzelfde rondje hoeft te maken.

Loop jij liever hard? Dan is de app Run Keeper echt iets voor jou. Deze app houdt bij hoever je hebt gelopen en hoe lang je daarover hebt gedaan. Je kan met de app ook een schema inplannen. Zo zorg je ervoor dat je jouw hardlooproutine op een gezonde manier opbouwt.

Niet de deur uit?

Heb je geen zin om voor jouw beweging de deur uit te gaan? Download dan de Sworkit-app. Die biedt een overzicht van oefeningen die je gewoon vanuit huis kunt doen. De voorbeeldvideo’s van de applicatie zorgen ervoor dat je iedere oefening goed uitvoert. De app zorgt er ook voor dat jij je voortgang – bijvoorbeeld gewichtsverlies, als je daarop uit bent – kunt bijhouden.

Apps om gezond te eten

Om vitaal te leven is het niet alleen belangrijk dat je voldoende beweegt. Door gezond te eten presneteer jij op gegeven moment ook een betere versie van jezelf. Daardoor word je automatisch een betere sollicitant.

Met de 30 Day Whole Foods Meal Plan-app stel je gemakkelijk een ultragezond (én lekker) maandmenu samen. Recepten waarbij jij je vingers aflikt voeg je toe aan je agenda, de app maakt vervolgens een boodschappenlijstje voor je. Zo begin je meteen gezonder te eten, zonder dat je het internet moet afstruinen in een zoektocht naar gezonde recepten.

Zo meet je resultaat

Wanneer je aan een gezondere levensstijl begint, zit het resultaat ‘em vooral in jouw gevoel. Eet en beweeg je gezonder, dan zit je ook lekkerder in je vel. Natuurlijk is het daarnaast leuk om jouw voortgang in cijfers uit te kunnen drukken. Ben je dichter bij je streefgewicht? Dan is dat mooi meegenomen!

Met de app MyFitnessPal hou je eenvoudig nog veel meer statistieken bij. Hoeveel calorieën je op een dag gegeten hebt bijvoorbeeld. En hoeveel koolhydraten. Maak je geen zorgen, al die gegevens hoef je niet eerst zelf in te voeren. Als je een foto van je eten maakt, weet de app namelijk al genoeg!

Ook op Sollicitatiedokter schrijven?

Ben jij een sollicitatie-expert en wil je graag jouw verhaal doen op Sollicitatiedokter? Word dan een gastblogger! Neem voor meer informatie contact op met joost@sollicitatiedokter.nl.